PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’OMS recorda que els diaris en paper no transmeten la Covid-19

El Govern no contempla prohibir l’ús de la premsa en bars i restaurants

Per El Periòdic

Periòdics en paper.
Periòdics en paper. | TONY LARA

Els diaris en paper no transmeten el coronavirus. Existeix un rumor que corre des de fa setmanes, però que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha desmentit en diverses ocasions. Ara, amb la reobertura de bars i restaurants a la cantonada, cal recordar que el risc de contagi per tocar un diari en paper és «infinitament insignificat», de manera que compartir un rotatiu, tant a casa com en qualsevol lloc públic, és totalment segur. 

Així mateix, l’OMS ha insistit que la transmissió del virus a través de superfícies poroses té molt poca potència i durabilitat, i en el cas dels diaris encara es veu més esterilitzada a causa de la tinta i el procés d’impressió. També s’ha de tenir present que tant els editors com la cadena logística han adoptat les precaucions de seguretat necessàries en les seves plantes d’impressió i en tot el procés de trasllat des que surten d’impremta fins que arriben al negoci de comercialització o, en aquest cas, a bars i restaurants. En aquest sentit, s’ha de destacar que des de l’inici de la pandèmia la premsa escrita s’ha considerat un servei essencial arreu del món i la seva distribució no s’ha prohibit ni aturat en cap moment.

Fonts consultades per EL PERIÒDIC van assegurar que el Govern no contempla prohibir la seva venda a establiments de l’hostaleria i restauració i, per tant, aquests els podran seguir adquirint com abans de la crisi a partir de dilluns. Una vegada més, es confirma que la principal causa de contagi de Covid-19 és per via aèria i resulta quasi impossible contaminar-se a través d’un diari de paper. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT