PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc Andorra recupera els entrenaments grupals de l’equip

Les sessions serviran al conjunt d’Ibon Navarro per preparar la fase final de la Liga Endesa

Per El Periòdic

Els jugadors del MoraBanc Andorra s’han trobat després de mesos a la pista.
Els jugadors del MoraBanc Andorra s’han trobat després de mesos a la pista. | BCA

El MoraBanc Andorra va poder tornar a entrenar en grup ahir. Després de quasi dues setmanes d’entrenaments individualitzats a la seva pista, l’equip tècnic ha pogut reprendre l’exercici de forma conjunta, amb la vista posada a la fase final de la lliga que es disputarà previsiblement a partir de mitjans de juny. El passat cap de setmana, l’entrenador de l’equip, Ibon Navarro, va participar en un col·loqui d’entrenadors espanyols i va compartir la situació actual i la visió de futur de l’equip i el bàsquet en general.

Navarro va reconèixer que la tornada a la pista amb només un jugador per sessió havia estat «estranya» i amb un punt «d’incomoditat». El cos tècnic va prioritzar durant els primers entrenaments «la preparació física» dels jugadors amb molta cura de no patir lesions a la plantilla. «En el moment que ens assegurin que tornem a competir, farem un pas endavant» va assegurar el basc. 

Tant entrenador com jugadors, enceten ara una nova etapa amb l’objectiu de tenir una bona representació al torneig que escollirà al campió de la Liga Endesa d’enguany. El tècnic assegurava haver-se sentit segur de cara a la malaltia a Andorra, perquè per les seves característiques i decisions, va poder sortir aviat de la situació de crisi. Però és conscient que participar en el torneig comportarà algun tipus de risc i que s’ha d’assumir si es vol tirar endavant la competició. «Si tothom accepta que si apareix un positiu s’ha de cancel·lar, no és molt intel·ligent ni arribar a començar perquè és molt possible que això passi».

En qualsevol cas, Navarro es va mostrar optimista de cara a la recuperació, tant de la seva disciplina com de la vida en general. «Fa tres setmanes érem tots més pessimistes però ara hem d’esperar que tot estigui millor d’aquí a tres més» va assegurar. Però tot i això, no va acabar de veure clara la possibilitat de jugar una lliga amb vint equips: «No seria la millor opció amb el format que tenim ara». Tot i això, va reconèixer que «si per casualitat no hi hagués competicions europees fins al 2021, sí que seria una bona manera de guanyar jornades els primers mesos i així tenir un millor ritme competitiu». Malgrat això, pel basc seria preferible jugar a Europa perquè «és positiu en molts aspectes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT