PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Segona B fa bona la classificació i deixa l’Andorra a la novena plaça

Les setmanes vinents es disputaran els partits d’ascens on els tricolors no participaran

Per El Periòdic

Partit de Copa del Rei en tre l’FC Andorra i el Leganés.
Partit de Copa del Rei en tre l’FC Andorra i el Leganés. | MARICEL BLANCH

La jutgessa única de competició va decidir ahir validar les classificacions dels quatre grups de Segona Divisió B, vigents al moment de la suspensió per la crisi de la Covid-19 al mes de març. D’aquesta manera, l’FC Andorra culmina la temporada 2019-2020, la de la tornada a la categoria, com a novè classificat del grup tres amb 41 punts, provinent de les deu victòries, onze empats i set derrotes que l’equip va sumar en les 28 jornades disputades.

Aquesta certificació arriba després que el 8 de maig, la federació decidís que les lligues no professionals ja no tornarien a rodar pilota aquesta temporada, i es donava per conclosa la fase regular de la competició. Ara començarà un nou capítol on l’equip tricolor no tindrà participació, ja que serà quan els quatre primers classificats de tots els grups disputaran els playoff d’ascens a la Segona Divisió. Tot i que encara no hi ha un calendari decidit, l’anunci de l’Executiu espanyol la setmana passada, on es confirmava que la tornada de les competicions esportives es produiria la setmana del 8 de juny, també dona una idea sobre els tempos que tindrà aquest torneig.

L’inici del desenllaç de la lliga va començar el passat 11 de març, quan la Comissió Delegada de l’Assemblea General de l’RFEF va acordar suspendre totes les competicions estatals de caràcter no professional davant de la situació crisi sanitària provocada per la Covid-19. Al cap de tres dies, el 14 de març, la greu situació va portar al Govern d’Espanya a decretar l’estat d’alarma mitjançant un decret reial que va suposar una aturada de gran part de les activitats econòmiques i professionals, i en el cas que afectava el futbol, també quedaven suspesos els espectacles públics i activitats esportives. Per aquest motiu, es va acordar la suspensió de totes les competicions el 23 de març i fins que la mateixa Administració considerés que era possible la seva represa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT