PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ajuntament de la Seu regala mascaretes i gel hidroalcohòlic

Espanya decreta 10 dies de dol oficial en record de les més de 26.000 víctimes de Covid-19

Per El Periòdic

Lliurament gratuït de mascaretes i gel hidroalcohòlic a comerços i empreses de la Seu d’Urgell.
Lliurament gratuït de mascaretes i gel hidroalcohòlic a comerços i empreses de la Seu d’Urgell. | RadioSeu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell lliurarà de manera gratuïta mascaretes FFP2 i gel hidroalcohòlic a comerços, establiments i empreses de la ciutat. A partir d’avui, podran recollir el material els membres de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i de l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic. Demà serà el torn dels associats a la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell i al col·lectiu Menja’t l’Alt Urgell. Finalment, divendres es repartiran les mascaretes i el gel hidroalcohòlic als socis de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, i als establiments turístics i de restauració.

El consistori reservarà 3 mascaretes FFP2 i un litre de gel hidroalcohòlic per establiment o empresa. Als negocis que tinguin més de cinc treballadors se’ls lliurarà cinc mascaretes. En el moment de recollir el material no caldrà cap acreditació, però es demanarà les dades empresarials per fer la comprovació de la informació obtinguda.

 

Banderes a mig pal

D’altra banda, el Consell de Ministres espanyol va aprovar ahir 10 dies de dol oficial per les gairebé 27.000 víctimes mortals del coronavirus. Tal com va anunciar dissabte el president Pedro Sánchez, el país afronta el dol més llarg en democràcia durant el qual les banderes dels edificis públics onejaran a mig pal. La ministra Portaveu, María Jesús Montero, va incidir en el fet que es tracta de vides «truncades», i que vuit de cada 10 eren persones majors de 70 anys. «Van ser els que tant van ajudar per construir el país que ara tenim, els ciments de la nostra democràcia», va remarcar. La ministra també va subratllar que «no es tracta de xifres, sinó de persones».

Quant a les dades internacionals, els Estats Units són primers amb 1,7 casos, 353.000 curats i 99.613 morts, seguits del Brasil amb 377.000 positius, 154.000 curats i 23.522 difunts i Rússia amb 362.000 positius, 131.000 curats i 3.807 morts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT