PUBLICITAT

El consell assessor del Patrimoni Cultural analitza les candidatures d’Andorra a la Unesco

S'ha abordat a candidatura de les Festes de l'Os del Pirineu, que entra en la recta final

Per El Periòdic

Visita d'enguany de la delegació de l'Alt Vallespir al Ball de l'Ossa d'Encamp. / C.A.
Visita d'enguany de la delegació de l'Alt Vallespir al Ball de l'Ossa d'Encamp. / C.A.

Aquest dimarts s'ha celebrat la quarta reunió del consell assessor del Patrimoni Cultural (CAP) encapçalat per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i que per segona vegada ha estat de manera telemàtica a causa de la situació generada per la Covid-19. La trobada s'ha centrat a informar el consell de l'assoliment d'un conveni amb els comuns d'Encamp i Ordino que valida el dossier tècnic en referència a la candidatura multinacional de patrimoni immaterial de la Unesco de les Festes de l'Os del Pirineu. La candidatura, que encapçala França, entra en la recta final de recollida de documentació i redacció del dossier que s'agruparà amb la informació recopilada pel ministeri del Patrimoni francès.

Aquest pas arriba després de les dues visites respectives de les delegacions andorranes i franceses en ambdós territoris. La candidatura, que es treballa conjuntament entre el ministeri i els comuns d'Encamp i Ordino, té el suport dels actors socials que fan possible les celebracions. A través d'un comunicat, el Govern indica que aquesta candidatura és una gran oportunitat d'assegurar la continuïtat de les festes, cohesionar les dues celebracions, obtenir un reconeixement patrimonial i enfortir els lligams de veïnatge.

D'altra banda, la reunió també ha servit per valorar la candidatura multinacional dels estats d'Andorra, Espanya i França per al Patrimoni Mundial sobre els testimonis materials de la construcció del coprincipat d'Andorra. Així, un cop valorades les dues candidatures que actualment Andorra té en marxa, la reunió també ha servit per definir el full de ruta. Per tant, des del ministeri es vol definir les competències i accions dels organismes implicats. Segons explica l'executiu, també s'ha posat sobre la taula la possibilitat d'establir una llista de les possibles candidatures andorranes a la Unesco.

En aquest sentit, cal recordar que Andorra ja té declarats dos elements patrimonials reconeguts per la Unesco com són la vall del Madriu-Perafita-Claror com a paisatge cultural, i les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus que van ser inscrites a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l'any 2015.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT