PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els infants tornen a l’escola sense mascareta ni mantenir distància

Es realitzaran proves TMA per mantenir el control epidemiològic durant el desconfinament

Per Judith Sáez

Ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, abans de la roda de premsa.
Ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, abans de la roda de premsa. | SFGA/CEsteve

El ministeri de Salut està configurant uns protocols per determinar el retorn a les escoles. El ministre Joan Martínez Benazet va constatar que la voluntat del Govern «és que els nens i nenes que tornin a l’escola puguin fer vida normal, compartint aquell espai sense mascareta i podent abraçar els seus companys i companyes». En concret, es conformaran grups estables i convivents d’entre 14 i 15 alumnes que sí que hauran de guardar la higiene i les mesures de protecció amb els companys de les altres aules i en l’espai públic. Els nuclis seran els mateixos en els torns de menjador per evitar una possible propagació i reduir el risc de contagi entre els infants.

A part d’aquest, el Govern està ultimant dos protocols per moderar activitats amb molta concurrència de persones a causa de l’obertura del Principat. Benazet deia així que «amb prevenció i cautela podrem conviure amb la poca transmissió que pugui haver-hi en la nostra societat». En concret, es posarà el focus a l’arribada de turistes i per protegir la gent dels centres sociosanitaris.

Turisme

Es preveu que entre nou o 14 dies després de l’obertura de la frontera francoandorrana es facin proves TMA a un grup de voluntaris i treballadors del món de l’hosteleria i la restauració per determinar si s’han produït contagis amb l’arribada de visitants. El titular de Salut però, no considerava que el risc fos elevat en tant que serà un turisme de proximitat. Aquestes proves es faran també a altres grups poblacionals per seguir controlant el comportament de la malaltia en la població, que a partir de la setmana que ve no tindrà limitacions horàries per sortir al carrer. Salut però, recomana mantenir el sentit de la circulació i mantindrà el tancament d’alguns espais, per exemple, els parcs infantils.

Col·lectius vulnerables

Es reservaran espais públics, en col·laboració amb els comuns, només per a la gent gran i persones vulnerables per garantir la seva seguretat. D’aquesta manera, el ministre Benazet va anunciar que un altre dels protocols en relació amb aquest col·lectiu serà establir el control de l’epidèmia en els centres sociosanitaris i que les persones que vulguin visitar els seus familiars residents se sotmetran també a les proves TMA. Aquesta propera setmana també serà possible que les famílies es retrobin sense barreres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT