PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ús de mascareta seguirà sense ser una obligació per a la ciutadania

Punts d’alguns Stop Labs seguiran oberts per efectuar proves

Per Judith Sáez

El cap de Govern, Xavier Espot, visita l’Stop Lab del Prat Central d’Escaldes-Engordany.
El cap de Govern, Xavier Espot, visita l’Stop Lab del Prat Central d’Escaldes-Engordany. | SFGA/CEsteve.

El Govern aposta per no establir l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i que segueixi essent una recomanació, també pels turistes que puguin arribar al Principat a partir de dilluns. Així ho va afirmar el cap de Govern, Xavier Espot, ahir al matí, tot recordant que el seu ús sí que serà imprescindible de manera indirecta, tal com ho determinen els protocols de seguretat en establiments de la restauració, hotels i comerços.

Optant per donar «un vot de confiança» a la població i visitants en seguir les recomanacions, el Govern facilitarà l’accés a les mascaretes per part dels turistes i recordaran la informació amb senyalitzacions. Tres dies després de l’obertura d’activitats econòmiques i de la frontera francoandorrana, dimecres, es valorarà el compliment de les mesures i les afectacions al Consell de Ministres. De totes maneres, Espot, va reconèixer que «si veiem que dilluns és un desgavell, ho publicaríem amb un BOPA de manera extraordinària», referint-se a aquesta obligatorietat de l’ús de mascareta.

Fi del cribratge

Ja s’han realitzat prop de 134.000 tests d’anticossos a ciutadans d’Andorra, els quals representen un 90% de la població. Espot considera que les xifres que han obtingut «confirmen la fiabilitat dels tests immunològics» i que el projecte ha estat cabdal des d’un punt de vista intern «perquè ha estat la palanca pel desconfinament» així com extern en tant que Andorra ha assolit «ressò i importància internacional». Per tant, des del Govern i les administracions comunals en fan una valoració molt positiva i agraeixen la participació de la ciutadania, els voluntaris i els professionals de la salut. Es preveu que fins dilluns es mantinguin habilitades algunes zones de l’Stop Lab d’Andorra la Vella per aquelles persones que encara no s’han pogut fer la prova, per exemple, perquè s’hi van apuntar més tard, aproximadament un centenar, o també per efectuar les proves PCR. El total de casos acumulats és de 763, dels quals 679 estan curats, 33 actius i 51 defuncions. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT