PUBLICITAT

La Massana

La Massana preveu deixar d’ingressar 1,6 milions d’euros

La corporació farà una donació d’un milió al Fons Solidari del Govern per fer front a la Covid-19

Per Victoria Gómez Pérez

El Comú de la Massana.
El Comú de la Massana. | MARICEL BLANCH

La Covid-19 se saldarà amb una davallada d’ingressos de més d’un milió i mig d’euros a la Massana, segons les estimacions del propi comú. Així ho va anunciar ahir la cònsol major, Olga Molné, després de la primera sessió «normal» de comú des que comencés la crisi sanitària. «Estem esperant una mica per veure com va l’estiu i si les nostres previsions es compleixen, però ja estimem que deixarem d’ingressar 1,6 milions d’euros per la suspensió d’inversions, sobretot de la construcció, i actes multitudinaris», va explicar Molné. En funció de com evolucioni la situació durant els pròxims mesos, la corporació començarà a treballar un nou pressupost anual, en el qual es mantindran «inversions necessàries» –com les previstes en els dipòsits d’aigua potable– pel bé de la parròquia i els massanencs. «Per ara, només hem suspès les despeses d’embelliment i les no urgents», va reiterar la cònsol major. També es contemplen ajudes socials a les famílies que ho necessitin arran de la crisi econòmica que ve.

Així mateix, Molné va anunciar que el comú destinarà un milió d’euros al Fons Solidari del Govern per fer front a la pandèmia. Una participació que, en el cas del Comú d’Escaldes-Engordany, porta cua des de fa setmanes. En un primer moment, l’equip de Rosa Gili va decidir no participar-hi, però ahir ella mateixa va matisar les seves paraules tot assegurant que «nosaltres sempre hem estat al costat de les persones i els ciutadans, com no pot ser d’una altra manera, i molt aviat anunciarem què farem». En aquest sentit, Molné va considerar que cada comú «ha d’avaluar la seva situació i, d’acord amb això, decidirà. [Escaldes] mai s’ha negat en banda a fer-ho».

 

Calendari fiscal

En un altre ordre de coses, i en un intent de «facilitar la vida als ciutadans de la parròquia», el comú va aprovar un nou calendari fiscal amb una ampliació dels terminis dels cobraments de taxes i impostos que es van veure aturats quan el Govern va declarar l’emergència sanitària. Així, no es farà cap cobrament fins al mes d’agost, quan s’hauran d’efectuar els rendiments arrendataris i els guals i les reserves especials. Al mes de setembre, es facturarà l’impost sobre la propietat immobiliària i la taxa d’higiene i enllumenat. La resta de taxes, es cobraran a l’octubre.

Quant a la llei del sòl, es va aprovar l’ajustament dels imports de cessió econòmica del valor del terreny objecte de cessió obligatòria, una regularització que el comú fa cada any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT