PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’USdA considera insuficients les mesures impulsades per Govern

Ubach troba «vergonyós» que fins ara no s’hagi pensat en un atur contributiu

Per Lídia López

El secretari general d’USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general d’USdA, Gabriel Ubach. | Maricel Blanch

La gestió per part del Govern en matèria de desocupació arran de la crisi del coronavirus ha estat insuficient per la Unió Sindical d’Andorra (USdA). Preguntat per ELPERIÒDIC, el secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, va recalcar que la seva posició va ser de bon començament la de prohibir els acomiadaments.

Ubach va lamentar que el Govern no hagi tingut en compte els actors socials a l’hora de dissenyar la forma d’afrontar la crisi, i va denunciar que s’han ofert totes les facilitats a les empreses. La fórmula que el sindicat havia pensat per tal d’afrontar els ERTO era la d’aturar tots els pagaments dels treballadors afectats i donar-los una renda vitalícia de 450 euros. «El Govern no ens ha volgut escoltar mai i ara ens trobem en la situació que estem», va considerar Ubach. 

Respecte a la idea d’impulsar un atur contributiu, Ubach va titllar de «vergonyós» que el Govern s’adoni ara que és necessari quan «tota l’economia està trinxada». Pel president, si s’hagués tingut en compte la proposta que els sindicats fan des de fa anys, ara la situació s’hauria pogut gestionar molt millor. En qualsevol cas, si la voluntat de l’Executiu és la d’impulsar aquesta prestació, per Ubach el primer pas indispensable és augmentar salaris i pensions perquè «des de l’any 2009, amb prou feines han crescut un 3%». Paral·lelament, des del sindicat també aposten per treballar en un parc d’habitatge públic i posar topalls en els preus dels lloguers d’habitatges.

No obstant això, Ubach va allargar la mà a l’Administració i va assegurar que «si el Govern comença a tractar aquelles qüestions que sempre li hem demanat, ens tindrà al seu costat». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT