PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB escull les infraestructures de València per acollir la fase final

La competició finalment es reprendrà després de la bona evolució de la pandèmia de la Covid-19

Per Miquel López-Egea

La Fonteta de San Lluís.
La Fonteta de San Lluís. | València Basket

Tot i que Andorra tenia opcions, en els darrers dies, la idea que València acollís la fase final de la Lliga Endesa ha anat agafant força. Finalment, ahir a la tarda, els clubs de l’ACB van decidir que la competició se celebrés allà i per tant, el Principat es va quedar sense el desitjat premi, tot i haver-se posicionat com a gran alternativa fins al darrer moment.

D’aquesta manera, després de la reunió telemàtica celebrada entre les entitats, la Lliga Endesa tornarà, a diferència de les competicions europees. En aquest sentit, després del vistiplau del Govern espanyol i de l’evolució sanitària a Espanya, l’entitat ha decidit que València és la millor opció. De fet, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va reconèixer que «és el primer pas cap a la normalitat millorada, València acollirà el torneig final de la Lliga Endesa de bàsquet enfront de les altres ciutats candidates. L’ACB ha valorat la nostra situació sanitària, hotelera i d’instal·lacions, enhorabona al València Basket».
Un total de deu seus es presentaven com a candidates però finalment la Fonteta de San Lluís acollirà, a porta tancada, els 33 partits per acabar la competició, ja que ha aconseguit la millor valoració i s’ha considerat que té la millor capacitat hotelera, situació sanitària i qualitat de les instal·lacions. En aquest aspecte, les nou pistes de l’Alqueria han estat decisives, amb tres d’homologades i sis més d’escalfament, a més dels camps del Poliesportiu Quatre Carreres. En aquest sentit, es podrà crear una mena de bombolla que oferirà màxima seguretat als esportistes.

Tres hotels

Així mateix, en els pròxims dies els clubs ja es podrien desplaçar a València per començar la concentració, de manera que estaran confinats en tres hotels diferents, on s’allotjaria quatre clubs en cadascun, tot tenint en compte un exhaustiu protocol sanitari detalladament estudiat. També hi ha altres aspectes que s’han anat coneixent en els darrers dies: els equips disputaran un amistós amb un conjunt del seu grup per mesurar les forces i a més, es comptarà amb un hospital de campanya pel que pugui passar, ja que es garantirà el benestar sanitari dels jugadors, el cos tècnic, els àrbitres i l’staff.

En total, s’enfrontaran els 12 millors equips classificats en el moment que la competició es va interrompre, és a dir, Barça, Reial Madrid, Casademont Saragossa, Iberostar Tenerife, Retabet Bilbao Basket, València Basket, Kirolbet Baskònia, Unicaja, San Pablo Burgos, Herbalife Gran Canària, Joventut de Badalona i MoraBanc Andorra. La competició es dividirà en dos grups de sis que jugaran en dies alterns els tres duels per grups en cada jornada, de manera que els dos millors classificats de cada grup passaran a les semifinals i a la final. Tots seran a partit únic, fet que permetrà escollir el campió de la Lliga Endesa.

València, més forta

Andorra partia des d’un principi com la gran rival, gràcies a la forta posició sanitària i a l’oferta de fer un doble cribratge a tots els jugadors però finalment, València ha estat més fort logísticament i organitzavament. Cal recordar que la Lliga Endesa tenia fins al 31 de maig per decidir si es reprenia la competició. L’evolució dels darrers dies permet un escenari optimista.

Arriben les mascaretes del MoraBanc amb la cara del Brut i el lema de l’entitat ‘Mai Por’

 El MoraBanc Andorra va anunciar ahir el llançament de les noves mascaretes del club amb l’objectiu de «protegir-nos, fer-ho amb estil i mostrar tothom que som del MoraBanc Andorra». 

Les mascaretes són de la firma Otso, de cotó, i estan fetes per evitar irritacions en la part interior i amb una gran capacitat per evitar la filtració de bacteris i microbis. La capa exterior està feta de polipropilè amb un sistema de membrana que repel·leix l’aigua. Les mascaretes compten amb una tercera capa de polièster per una sublimació d’alta qualitat i són reutilitzables, no tenen data de caducitat i s’han de rentar seguint les instruccions que consten en l’etiqueta interior. A més, hi ha dos models, l’anomenat Brut (que replica la cara de la mascota de l’ens, i el Mai Por, que és de color blau i més sobri.
 
 El preu de cada mascareta és de 17 euros (hi ha tres talles) i es poden comprar a la botiga en línia del club, a la farmàcia El Consell d’Andorra la Vella o a través de l’app City Xerpa al seu espai XerpaMarket.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT