PUBLICITAT

Turisme veu que el mercat s’està activant i que les reserves creixen

La ministra apunta que el 60% dels espanyols consideren Andorra com un territori domèstic

Per Irene Mas Fàbrega

La ministra de Turisme Verònica Canals
La ministra de Turisme Verònica Canals | SFGA/JAViladot

Les recerques per Internet d’allotjaments a Andorra durant períodes curts els mesos de juliol, agost i setembre han experimentat un augment considerable des que les fases de desconfinament al país i a França i a Espanya avancen. Així ho va anunciar la ministra de Turisme, Verònica Canals ahir en roda de premsa: «Hi ha un estudi sobre com són les recerques del sector i cada vegada n’hi ha més. Tot porta a creure que el mercat a poc a poc té més confiança per desplaçar-se a l’estiu i tenim fe i optimisme perquè ho facin».


Segons la ministra, el tipus de persones que fa aquestes recerques busca natura. En aquest sentit, va explicar que segons el mateix estudi, un 60% de la població espanyola considera el Principat com un territori domèstic, «és a dir, ho relacionen amb el concepte natura i netedat, i a nivell sanitari veuen el país com a CovidReady. Això ens dona una gran esperança perquè el mercat domèstic serà fonamental aquest estiu. Si ja tenim aquesta imatge, tenim més esperança de poder obrir els hotels. A nivell de quantificar no es pot dir encara i a nivell d’estat d’ànim veiem que les coses s’estan movent».


En aquest sentit, Canals va constatar que els apartaments turístics estan notant un increment de reserves últimament. Tot i així, es va mostrar prudent i va explicar que no s’ha quantificat la qüestió ja que «pel moment és agosarat» determinar quina serà l’ocupació hotelera sense saber quan s’obriran les fronteres. Igualment, però, va deixar constància que fa setmanes els hotelers «no es plantejaven ni obrir a l’estiu», però l’evolució positiva de la pandèmia a Andorra i també als països veïns pot ser que els hagi fet canviar d’opinió: «Tenint en compte que el sector hoteler és molt reactiu en aquest cas, potser ara no tenen el mateix punt de vista». 


Protocols turístics

Recordant que el turisme representa el 40% del PIB del Principat, Canals va explicar que des del ministeri s’ha treballat d’una manera intensa, amb la col·laboració de les associacions vinculades al sector i amb el ministeri de Salut, per establir protocols específics que permetin que els habitants del país i els turistes se sentin «en confiança» per visitar Andorra, i per garantir la seguretat dels treballadors.


En aquest sentit, va apuntar que s’han desenvolupat set protocols que concerneixen els allotjaments turístics i hotels; els hostals, residències i pensions; les empreses de gestió d’habitatge d’ús turístic (HUT); els allotjaments rurals; els càmpings; els refugis de muntanya i les agències de viatges.


A grans trets, les mesures incloses als protocols són obligacions com la desaparició del bufet lliure en relació amb la potenciació del servei d’habitacions o el servei a taula, les desinfeccions exhaustives dels espais d’acord amb la normativa sanitària vigent, la proporció d’equips de protecció individuals pels treballadors o la opció d’oferir formació als assalariats en matèria de protocols. En aquest sentit, la ministra va avançar que en el cas que es detecti una persona amb símptomes de coronavirus a les instal·lacions turístiques, s’ha establert que es trucarà al metge o al 116 per seguir les indicacions inicials amb la possibilitat posterior de realitzar una prova PCR o TMA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT