PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Covid-19 no frena els campus esportius d’estiu al Principat

Molts d’ells ja han esgotat les places de nens i nenes participants en aquesta edició

Per El Periòdic

Jugadors de l'escola de l'inter d'Escaldes.
Jugadors de l'escola de l'inter d'Escaldes. | interescaldes.com

Els campus d’estiu són una realitat cada any a Andorra durant els mesos de juliol i agost.  Aquest any, molts clubs i empreses organitzadores de totes les disciplines esportives han patit per la incertesa que ha provocat la crisi sanitària, ja que la suspensió d’un campus comporta moltes pèrdues econòmiques, havent de tornar les quotes d’inscripció i disposant ja d’instal·lacions, personal qualificat, material i merchandising. No obstant això, la gran majoria continuen amb el seu pla inicial, sempre adaptat a aquesta situació excepcional. Per exemple, el Trial Summer Camp de Sant Julià de Lòria, organitzat per la FMA del 14 al 19 de juliol, ja ha esgotat les places d’aquesta edició.  


Noves mesures

 

Un dels clubs que s’ha adaptat a la nova normalitat és l’Inter d’Escaldes. El seu coordinador, Joel Martínez, va explicar el funcionament d’aquesta edició: «Hi haurà dos grups separats d’un màxim de 15 nens. Ni els nens i els entrenadors es podran barrejar en cap moment. Els participants s’hauran de rentar les mans a l’entrar i al sortir i portaran mascareta. A més, no es dutxaran al vestidor, sinó que ho faran a casa. Per una altra part, és un campus de només tres hores a la tarda, no és de tot el dia ni hi ha activitats com piscina».  

 

Ampliació de dates i seus

 

Altres, com el Nike Camp, també han hagut de modificar algunes coses habituals «per garantir la seguretat dels participants amb grups més reduïts i apropant el campus a les cases dels nens», tal  com expliquen a la seva pàgina web. I és que el Nike Camp ha descentralitzat el seu campus d’Andorra, que aquest any, només acollirà el primer torn, del 5 a l’11 de juliol. El reconegut campus  de futbol, bàsquet i futbol sala organitzat per la marca esportiva també es farà aquest estiu en Barcelona, Sant Cugat, Salou i Terres de l’Ebre. 


Per la seva part, la Federació Andorrana de Bàsquet «ha optat per ampliar els campus per mirar de cobrir el màxim de necessitats. La col·laboració amb els comuns d’Encamp, La Massana, Andorra la Vella i Escaldes permet oferir un ampli ventall de campus setmanals en diferents formats.  El nombre de places disponibles es veurà limitat pels protocols sanitaris i en un principi serà de 150 tot i que es treballa per ampliar-les a 225 si la demanda ho requerís». En canvi, la Federació Andorrana de Rugbi ha decidit ampliar dates en lloc de seus, a diferència dels seus homòlegs de bàsquet. El seu campus va començar ahir i durarà tot el mes de juliol. De moment, «compta amb una cinquantena de nens inscrits i repartits en diferents torns».

 

Esports de contacte

 

També s’han animat a organitzar un campus diversos clubs de karate després que el Govern acceptés fa unes setmanes la represa dels entrenaments als esports de contacte. Al Karate Xavi Andorra participen els clubs de  Fudo-Shin Escaldes, Xavi Herver Ordino i Jion de la Massana. En aquest cas, sí que hi haurà activitats complementàries com senderisme o natació, ja que els esportistes manetenen un contacte físic constant. Tanmateix, el campus estarà dividit en dues setmanes per una vintena de karateques. Per tant, els grups seran reduïts, d’un nombre de participants en contacte entre ells semblant al de la resta d’esports.

 

Entorn natural

 

L’empresa Xplorand, dedicada a les activitats guiades de muntanya, organitza el Campus Natura i el Campus Gorila. El seu director, Ignasi Flaqué va afirmar que «no hem reduït places perquè ja són molt limitades pel tipus d’activitat que es desenvolupa». Les places són d’uns 15 nens en contacte en un mateix campus i en la mateixa setmana. Respecte a les mesures de precaució «els guies portaran gel desinfectant i guants. A més, tots hauran de portar damunt una mascareta per si en algun moment estan en interior, encara que totes les activitats són d’exterior», va afegir Flaqué, en relació amb el protocol sanitari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT