PUBLICITAT

Bartumeu vol fer d'Andorra el "focus d'activitat" pirinenc

  • El líder del PS aposta per fer-ho des de la "renovada lleialtat" amb els veïns
  • Agents del món polític i econòmic andorrà assisteixen a la trobada empresarial
MARC RODRÍGUEZ
LA SEU D'URGELL

Periodic
Ponents i participants, a la Sala de Sant Domènec de la Seu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va ser l'encarregat de cloure la Trobada Empresarial al Pirineu --que va aplegar a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell fins a 570 persones, segons l'organització-- fins al punt que va aprofitar l'especificitat de l'auditori d'empresaris lleidatans majoritàriament per anunciar que Andorra vol "plantejar des del Pirineu un nou focus d'activitat econòmica en col.laboració, i no en confrontació, amb els nostres veïns".

El líder socialdemòcrata va transmetre aquesta voluntat un cop recordats els passos fets en matèria de transparència amb la sortida de la llista grisa de l'OCDE i els quals a partir d'ara s'han de fer per firmar convenis per evitar la doble imposició, els quals permetran, de fet, aquesta sortida del Principat al seu "entorn natural", fent referència a Espanya i França com a mercats prioritaris. Bartumeu va assenyalar que aquest objectiu vol tirar-se endavant "des d'una renovada lleialtat" amb aquestes dues jurisdiccions, mostrant-se convençut que "aconseguirem remuntar el vol en el territori andorrà i en tot el Pirineu".

PLAÇA FINANCERA D'"ALT NIVELL"
Recollint alguns dels suggeriments que els participants a la trobada van indicar --el d'aprofitar l'experiència de la banca andorrana per treure al mercat productes competitius en el nou marc que s'obre--, Bartumeu va anunciar que Andorra vol "promoure una activitat finançera d'alt nivell" des del cor dels Pirineus. De fet, el cap de l'Executiu va recordar als empresaris les importants oportunitats que s'obriran no només amb els CDI i les inversions estrangeres en general, sinó també dins el sector bancari en particular. En aquest sentit, va qualificar l'obertura bancària validada aquest dijous a la Casa de la Vall d'"una veritable revolució legislativa".

Bartumeu va exposar, en la línia de les conferències que durant els últims mesos ha tingut l'ocasió de fer a la Borsa de Barcelona i també al Fórum Nueva Economía de Madrid, com l'aixecament parcial del secret bancari no ha d'amoïnar la majoria de persones, ja que "els acords d'intercanvi d'informació fiscal no permeten les expedicions de pesca", recordant també les salvaguardes que existeixen en tot moment per als clients. El cap de Govern no va amagar que Andorra travessa "uns moments difícils" davant els quals ha estat necessari "treballar per donar confiança als agents econòmics i als països de l'entorn", mentre es continuen cercant les fórmules per "ajudar a reactivar l'economia en benefici de l'interès general".

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT