PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bomosa publica ‘Les joies de la fauna d’Andorra’

Els beneficis dels escrits del biòleg Mario Chimenea aniran al fons de la fundació

Per El Periòdic

El fundador de Bomosa, Turi Mora.
El fundador de Bomosa, Turi Mora. | E.C./SFG

La fundació Bomosa va presentar el llibre solidari Les joies de la fauna d’Andorra, un recopilatori actualitzat de les publicacions del biòleg Mario Chimenea amb llegendes, curiositats i explicacions mitològiques del món animal del país. El seu cost serà de 18 euros i es destinaran tots els beneficis a projectes de cura i suport a animals vulnerables d’Andorra així com, als seus programes de conscienciació contra l’abandonament d’animals de companyia i a favor de l’adopció o d’assistència veterinària i el banc d’aliments.

Des de Bomosa van explicar que els textos, van ser originalment publicats entre el març del 2017 i el juny del 2019 en diversos mitjans de comunicació i descriuen, des d’un punt de vista ecologista, la vida d’una quarantena d’espècies que es poden trobar al Principat. Segons Chimenea, «Andorra pot presumir de ser un país únic en diversitat natural. Compta amb un animal excepcional, el mussol pirenenc, que es pot veure al coll d’Ordino, o el tritó pirenc, que es troba en perill a causa del canvi climàtic».

Així, el fundador de Bomosa, Turi Mora, va afirmar que el llibre és una mostra de l’impuls i el suport de «projectes que aporten valor afegit al país, especialment, pensant en la protecció de les persones, els animals i el medi ambient», perquè des de l’entitat es vol «contribuir a fer d’Andorra un referent en aquests àmbits». La ministra Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilita, Sílvia Calvó, va valorar el patrimoni natural del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT