PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’entitat Bomosa crea GosSOS pel benestar animal

L’objectiu principal és incrementar les adopcions de cans

Per El Periòdic

Bomosa ha impulsat el naixement de l’associació GosSOS, una organització sense ànim de lucre que té com a missió la cura dels gossos abandonats, maltractats o que tenen necessitats especials, per tal que puguin viure dignament, sigui amb suport veterinari o en casa d’acollida, sent l’adopció responsable de gossos la seva principal raó de ser. A més, de la defensa, el respecte i la protecció dels animals, aquesta entitat, que farà un acte de presentació després de l’estiu, cerca també la protecció del medi ambient. Segons va explicar el fundador de Bomosa, Turi Mora, «ara és necessari fer un pas endavant i obrir la protecció i la cura dels gossos del país a totes les persones del Principat que estimem els animals, per tal de poder avançar amb nous programes».

L’associació GosSOS portarà a terme, de moment, vuit projectes. El principal de tots és la gestió de l’abandonament del gos, sigui definitiu o temporal. La voluntat és subministrar alimentació animal a famílies que tinguin dificultats socials i no puguin disposar d’alimentació bàsica per a les seves mascotes. També es treballarà sobre l’adopció responsable dels gossos perquè puguin viure una segona oportunitat i trobar una altra llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l’abandonament.

Per altra banda, compten amb un programa d’ajuts veterinaris i col·laboren en l’apadrinament, sigui a la gossera o a una casa d’acollida. De fet, l’associació també cerca persones que vulguin tenir un gos de manera temporal al seu habitatge mentre l’animal es recupera, sobretot, pel que fa a problemes de salut.

Una altra activitat important és la relacionada amb la formació. Per una banda, s’organitzaran jornades d’adopcions diverses vegades a l’any, mentre que per una altra, es faran cursos i conferències a alumnes d’entre vuit i catorze anys de diferents escoles del país amb la finalitat de conscienciar-los sobre la tinença responsable de mascotes i la protecció del medi ambient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT