PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Woonivers presenta una targeta Visa que reemborsa el Tax Free

La companyia preveu oferir una versió premium del servei sense que es cobrin comissions als usuaris

Per Judith Sáez

Un resident tramita la devolució de l’IVA a la duana de la Farga de Moles.
Un resident tramita la devolució de l’IVA a la duana de la Farga de Moles. | MARICEL BLANCH

A partir d’ahir ja és possible el retorn de l’IVA automàtic amb una targeta Visa sense haver de «fer cues o portar el passaport a sobre», va explicar el cofundador de l’aplicació mòbil Woonivers Abel Navajas. I és que, tal com va explicar el responsable a EL PERIÒDIC, la plataforma per gestionar les sol·licituds de retorn del Tax Free s’ha aliat amb Visa Direct per oferir un reemborsament instantani un cop és validada la transacció que fa l’usuari.

«Carregues la targeta amb els diners que vulguis i quan compres, puges el tiquet a l’aplicació perquè quedi traçada i se’t generi un codi QR. Després, aquest el valides a les màquines que va muntar hisenda fa un any a La Seu d’Urgell i se’t paga automàticament», va descriure Navajas. A més, aquesta gestió del Tax Free que inclou el pagament contactless no tindrà comissió en les tres primeres compres, ja que ho assumeix Woonivers, el qual es planteja treure una versió premium lliure de comissions, aviat.

Durant el primer dia de funcionament de la tarjeta, que preveu començar a publicitar-se a finals d’aquesta setmana, més d’una vintena d’andorrans i residents del Principat van sol·licitar aquest servei. I és que, des de Woonivers van emfatitzar en el fet que hi ha necessitat per facilitar als viatgers el fet de poder comprar, estalviar i invertir les seves devolucions d’impostos «a través del mòbil».

En aquest sentit, Navajas va ressaltar els ressultats d’un estudi sobre el Tax Free a la població andorrana realitzat per la seva empresa. En aquest, deia,  es va fer palesa que a Andorra «hi ha molta gent que no sap que té el dret de no pagar l’IVA i que la que ho fa es queixa perquè està molt cansada i descontenta. És un dret que els andorrans no utilitzen pel difícil que és», apuntava. Actualment, al Principat només es pot assolir l’import del Tax Free a Crèdit Andorrà.

Per altra banda, aquesta nova targeta digital també s’ha implementat a les Illes Canàries. El fundador Navajas va constatar que un dels altres objectius és «ajudar que els canaris visitin la Península i s’estalviïn fins a un 21% en les seves compres, que fins ara no ho estaven fent per la complexitat de la gestió i per desconeixement, de la mateixa manera que els andorrans». A més, l’altre cofundador de l’aplicació, Antonio Cantalapiedra, esperava «ser els primers a donar l’oportunitat de gestionar [el Tax Free] de manera intuïtiva, gratuïta i a través del mòbil» en un moment en què «el turisme internacional troba moltes limitacions per la crisi sanitària mundial i més encara l’extracomunitari». Per això, va incidir que esperen beneficiar als usuaris que tenen dret de rebre el reemborsament dels seus impostos».

La xarxa global de Visa servirà per enviar els diners «a milers de milions de comptes de targetes a tot el món», explicava Woonivers en un comunicat, en el qual la directora general de Visa a Espanya, Carmen Alonso, afirmava «l’aliança amb Woonivers és un clar exemple del nostre compromís per fer costat a l’ecosistema Fintech, a través de la nostra experiència i coneixement a altres empreses i oferint els beneficis de la nostra xarxa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT