PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les persones desocupades cauen un 17,3% al juny

El 15 de juny es va registrar el pic més elevat d’inscrits al Servei d’Ocupació, amb 1.837 persones, a diferència dels 1.301 actuals

Per Judith Sáez

Oficina del Servei d’Ocupació.
Oficina del Servei d’Ocupació. | MARICEL BLANCH

L’atur registrat al Principat va baixar a 1.456 persones el mes de juny, en comparació a les 1.761 del mes de maig, segons les dades que va avançar el ministre Portaveu, Eric Jover, ahir a la tarda. Actualment, el nombre s’inscrits és 1.301. Aquesta davallada significa un descens del 17,3%. El resultat s’atribueix a la reactivació de les activitats socioeconòmiques després de la Covid-19, tot i que cal tenir en compte que el 15 de juny es va arribar a un dels pics més elevats de persones inscrites per desocupació. En concret, 1.837 davant les quals Jover reconeixia que «és una xifra que no havíem conegut», ni tan sols en crisis sistèmiques com la de 2010. Aquesta disminució de persones inscrites al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) també manté el seu comportament pel que fa al nombre de persones que han rebut la prestació per desocupació, passant de ser 522 el mes de juny a 476 el mes de maig. D’altra banda, 2.800 persones de les 16.432 que estaven en situació de Suspensió Temporal del Contracte de Treball (STCT) o Reducció de Jornada Laboral (RJL) el mes de juny, ja no ho estan.

L’Estat va invertir  així, deu milions d’euros el mes de maig i  17 milions més el mes de juny. És per això, que estima una inversió de 35 milions pel mes de desembre a diferència dels 50 milions que s’esperaven inicialment, del total dels 80 destinats a les ajudes per fer front a la situació causada per la crisi sanitària. 

522 persones estan rebent la prestació per desocupació, havent-hi només 46 que no la van sol·licitar durant la Covid-19. Per altra banda, Jover va apuntar que el nombre de persones que es van inscriure al mes de juny va disminuir a  269, tot recordant que en aquest mateix mes s’han ofert 517 llocs de treball, 121 més que el mes de maig en què es van oferir 396.

El Govern començarà una campanya per detectar si estan desenvolupant-se males praxis en les empreses a les quals se’ls han concedit ajuts. D’aquesta manera, alertava que se’ls  obrirà un expedient sancionador, amb multes d’entre 500 i 25.000 euros i hauran de retornar l’ajut.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT