PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Inter ja és campió

El conjunt escaldenc s’emporta els tres punts definitius davant la UE Sant Julià en un partit excepcional

Per Vicente Pallarés

Celebració del títol de lliga dels jugadors de l’Inter d’Escaldes a la gespa de l’Estadi Nacional.
Celebració del títol de lliga dels jugadors de l’Inter d’Escaldes a la gespa de l’Estadi Nacional. | FAF

L’Inter d’Escaldes es va proclamar ahir campió de lliga al guanyar a la UE Sant Julià. La gespa de lEstadi Nacional va ser testimoni de la celebració del primer campionat domèstic del conjunt escaldenc, un moment històric que permet a l’equip jugar la primera ronda preliminar de la Lliga de Campions contra el primer classificat de Kosovo, a més de trencar la ratxa de sis anys consecutius de domini del Vallbanc FC Santa Coloma al futbol andorrà. El tècnic, Adolfo Baines, es va trobar una de freda i una de calenta a l’11 titular, ja que Ilde Lima va ser baixa a causa d’un cop als entrenaments durant la setmana, mentre que el golejador Genís Soldevila va tornar de sanció i acompanyava a Cristian en la punta d’atac. Toni Lao va passar al centre de la defensa per cobrir l’absència del capità. L’equip va sortir a per totes sense pensar en què passava al Centre d’Entrenaments de la FAF. Als 20 segons, ja va gaudir de la primera ocasió clara i al primer minut, ja es va avançar en el marcador amb un golàs de Sergio Moreno des del mig del camp. No obstant això, els escaldencs no es conformaven amb aquest avantatge mínim i seguien intentant arribar a porteria, sobretot, mitjançant internades i centrades de Bruninho per banda dreta.

 

Per la seva part, a l’equip lauredià li costava elaborar jugades en camp contrari i endarreria línies fruit de la pressió rival, encara que va poder gaudir d’un parell d’ocasions al contraatac i tancant-se enrere per a evitar ocasions de l’Inter, que també s’atrevia a xutar des de lluny, com van fer un extraordinari Marc Pujol que ho va fer absolutament tot bé, Jordi Roca o Sergio Moreno, qui també va anotar el segon, passada la mitja hora de joc, en una d’aquestes ocasions. El títol ja estava molt a prop abans del descans. I per si fos poc, la UE Sant Julià no disposava de jugadors de camp a la banqueta i van haver de sortir els porters suplents al terreny de joc. El seu homòleg blau-i-negre, en canvi, va tenir un vespre molt plàcid amb poques intervencions. Quan semblava que a l’inici de la segona part, l’Inter anava a defensar el resultat imposant un ritme baix amb la possessió de la pilota, Marc Pujol es va inventar una obra d’art que va entrar per l’escaire de la porteria defensada per Jesús Coca. I els immediatament futurs campions de lliga es van animar de nou i van començar a crear més ocasions clares. Genís Soldevila buscava el seu moment al partit, però Coca va realitzar bones aturades i la defensa laurediana va treure pilotes enverinades de dintre l’àrea que van acabar en tretes des del cantó. De tota manera, el marcador ja no es va moure. L’equip gaudia dels últims minuts de la lliga i Baines, sense pensar en variacions tàctiques, va fer un triple canvi per tal de dosificar forces de cara a les semifinals de Copa.

 

Paral·lelament, es jugava el partit que enfrontava al Vallbanc Santa Coloma i a la UE Engordany. L’equip colomenc va fer els deures i es va emportar els tres punts (2-0), però el, fins ara, rei del futbol nacional durant els últims anys, depenia del resultat de l’Inter. Els gols van ser de Nico Medina i de Luis Blanco. Els colomencs hauran de conformar-se amb l’Europa League, un repte també molt important per l’equip blau marí.


D’altra banda, el dimecres també es va disputar l’última jornada del play-off de permanència, on cap dels quatre equips es jugava res, ja que l’FC Ordino era oficialment equip de la Lliga Unida abans de la derrota per 5-0 contra l’Atlètic Club Escaldes, amb gols d’Hurtado, Gemelson, Urrunaga, Sergi Suárez i Serra, i el CE Carroi haurà d’esperar a jugar l’eliminatòria ajornada davant l’FS La Massana pel cas positiu de coronavirus d’un jugador massanenc. Els d’Aixovall van caure per 2-1 contra la UE Santa Coloma en el que podria haver sigut el seu últim partit de l’any com a equip de Primera divisió. Els gols colomencs van ser obra de Miquel del Castillo i Orosa, mentre que Rui Filipe Barroso va marcar l’empat momentani pel Carroi.


D’aquesta manera, va acabar la Lliga Multisegur Assegurances 2019/20. El futbol andorrà continuarà amb les semifinals de la Copa Constitució Protecvall, on s’enfrontaran, de nou, l’Inter Club d’Escaldes i la UE Sant Julià i la UE Santa Coloma contra el Vallbanc en el derbi. Els dos partits tindran lloc el diumenge 26 de juliol a les 19.30 hores. La final serà el pròxim dimecres 29, on es decidirà quin equip ocupa la tercera plaça europea al Principat. Després, només faltaria per jugar-se els dos partits de promoció d’ascens ajornats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT