PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna la Casamanya Extrem Vertical Race un any més

La setena edició de la cursa vertical tindrà lloc el proper 3 d’octubre

Per El Periòdic

Una edició´anterior de la Casamanya Extrem Vertical Race.
Una edició´anterior de la Casamanya Extrem Vertical Race. | TONY LARA

L’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) torna a organitzar aquest any la Casamanya Extrem Vertical Race, que complirà la seva setena edició el pròxim 3 d’octubre del present any. A més de l’Extrem, cursa per la qual es reconeguda aquesta prova i que consta de cinc quilòmetres de distància amb 1440 metres de desnivell positiu, l’ECOA també ofereix dos recorreguts més: la Casamanya Clàssic, de tres quilòmetres i mig i 760 metres de desnivell, i la Mini Extrem, adaptada als nens i les nenes que volen iniciar-se en les curses verticals (1,7 quilòmetres i 220 metres de desnivell). 


En aquesta nova edició, es podran veure les cares corredors i corredores de renom en aquest tipus de proves, com Laura Orgué, guanyadora de quatre edicions i del rècord absolut femení; Fàtima de Diego i Àngela Castelló, amb un trofeu per cadascuna; Agustí Roc, campió de tres edicions; Ferran Teixidó, dues vegades guanyador de la cursa i posseïdor del rècord absolut masculí; i Nil Cardona, que va vèncer al 2017. La cursa, com ja han fet altres competicions com la OTSO Travessa d’Encamp, haurà d’adaptar-se a la situació excepcional derivada de la Covid-19, amb mesures com la sortida individual dels corredors cada 20 segons, l’absència d’avituallaments, la prohibició de romandre a la meta a causa del poc espai disponible al cim del Casamanya, la no celebració del dinar de germanor després de la cursa i l’adaptació de l’entrega de premis en diferents horaris. 


La celebració de la cursa també està motivada per la reactivació del sector turístic. Segons va informar l’organització, «es vol atraure la participació de corredors que passin el cap de setmana a Ordino amb les seves famílies».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT