PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El mag Bruninho i el pistoler Genís Soldevila li donen el doblet a l’Inter

El conjunt escaldenc guanya una final d’infart en la qual no va poder obrir el marcador fins al minut 70

Per Vicente Pallarés

Els jugadors de l’Inter d’Escaldes aixecant el trofeu de campions.
Els jugadors de l’Inter d’Escaldes aixecant el trofeu de campions. | FAF

La final de la Copa Constitució Protecvall tenia tots els ingredients per oferir un autèntic patidàs, ja que s’enfrontaven el campió de la Lliga Multisegur Assegurances, l’Inter d’Escaldes, i el guanyador de la Supercopa, el Vall Banc FC Santa Coloma. Les dues esquadres van sortir al terreny de joc amb tota l’artilleria, excepte per dues baixes més que significatives, el capità blau-i-negre, Ilde Lima, i Marc Rebés, una de les peces fonamentals del Vall Banc. L’Inter, amb la seva victòria lliguera molt recent, volia posar la cirereta al pastís aquesta temporada i ho va aconseguir guanyant la seva primera Copa. Cal destacar que, abans del partit, va haver passadís pel campió de lliga en un acte d’esportivitat del conjunt colomenc, que va rebre el trofeu a l’equip menys golejat del capionat domèstic, mentre que Genís Soldevila va recollir el de màxim golejador abans de l’enfrontament i el de millor jugador de la final després del partit.


Cada equip va ser millor en una de les parts del matx, l’FC Santa Coloma en la primera i l’Inter en la segona. Els escaldencs començaven donant un avís amb un xut llunyà de Cristian Martínez, que va veure al porter Eloy Casals avançat. Els dos equips intentaven mantenir la possessió de la pilota i no arriscar en camp propi, encara que el Vall Banc va tenir dues pèrdues no forçades que li podrien haver costat cares. Així i tot, no s’ho pensaven gaire a l’hora de xutar a porteria i van finalitzar pràcticament totes les jugades de la primera part. Enric Pi, l’home que li va donar la victòria a l’FC Santa Coloma en les semifinals, va posar en problemes a Josep Gomes, que també va ser l’heroi del seu equip en aquesta ronda. El mateix Pi i Jordi Alaez van ser els dos jugadors colomencs que van crear més perill. L’ocasió més clara, de fet, va ser de Pi amb una rematada de cap que es va estrellar en el pal després d’una bona centrada de Chus Rubio. En canvi, a la segona meitat, l’Inter es va anar fent, a poc a poc, amb el control del partit, malgrat la pressió inicial en camp contrari del Vall Banc. Passada l’hora de joc, Toni Lao va estrellar la pilota contra el travesser amb una rematada de cap després d’una jugada mestra del mag Bruninho per banda dreta, que semblava jugar sense cap pressió psicològica deixant detalls de qualitat sobre la gespa de l’Estadi Nacional. Només dos minuts després, va haver-hi una baralla entre els jugadors dels dos equips en la qual va haver d’intervenir la seguretat del camp i es va saldar amb una targeta groga per cada equip. Al minut 70, Bruninho va obrir el marcador amb un tir fort al primer pal que no va poder aturar Eloy Casals després d’una jugada assajada de treta des del cantó. Es podia considerar un gol psicològic, ja que va ser just abans de la pausa d’hidratació, utilitzada pels tècnics com si fos un temps mort de bàsquet. L’Inter seguia intentant un segon gol contra un Vall Banc que, per moments, semblava desnonat i sense benzina. Quan restaven 15 minuts més el temps afegit, Marc Pujol va tractar d’anotar dos gols olímpics des del córner que no van entrar  gràcies a un Casals que mantenia al seu equip amb opcions. Fins i tot, va pujar a rematar a l’àrea en els últims instants del partit. I va ser en una de les jugades amb el porter colomenc avançat quan Genís Soldevila va marcar el segon amb un tir des del mig del camp que donava el triomf als escaldencs.


Així doncs, acaba la temporada 2020/21 sense cap victòria de l’FC Santa Coloma sobre l’Inter en tots els partits que s’han enfrontat a la fase regular de la lliga, al play-off i, ara, en aquesta final. Els homes d’Adolfo Baines tornaran a competir el 8 d’agost contra el Drita de Kosovo en la primera eliminatòria de la fase prèvia de la Lliga de Campions a Nyon (Suïssa). A més, la propera temporada començarà també amb el partit de Supercopa entre aquests dos equips que formen el nou clàssic del futbol nacional.

 

Adolfo Baines

 

El tècnic de l’Inter va declarar que aquest títol «és la cirereta a una temporada enorme de tots els nois, que han treballat molt» i va afegir que «hem anat a per tots els títols des del minut un», fet que ja va advertir en la roda de premsa prèvia a la final. «El Vall Banc ens ha posat les coses molt difícils i això fa que tingui més mèrit», va manifestar reconeixent el gran treball del rival. També va tenir paraules pels dirigents: «Tinc la sort de treballar en un club amb les idees molt clares».

 

Marc Rodríguez

 

Marc Rodríguez es va mostrar «una mica disgustat perquè a la primera part hem fet un bon partit i no hem pogut marcar cap gol». «A la segona meitat, se’ns ha acabat la benzina» va lamentar. «La temporada és un fracàs perquè l’equip està dissenyat per a guanyar la lliga, que és el torneig de la regularitat», va declarar de manera contundent sense amagar els seus pensaments. També va aprofitar per acomiadar-se de l’entitat: «Avui és el meu últim dia aquí».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT