PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França aprova la reducció de les franquícies del tabac

El sector veu amb incertesa el document validat per l’Assemblea

Per El Periòdic

Una imatge de la frontera francoandorrana.
Una imatge de la frontera francoandorrana. | ANA / E.C.

L’Assemblea Nacional francesa ha aprovat finalment la limitació d’un cartó de tabac a tots aquells residents al país veí que tornin a la seva residència, fent esmena específica al Principat amb exemples i anotacions. Aquesta situació manté amb l’ai al cor a les botigues que venen tabac al país, i en especial les del Pas de la Casa.

En el document aprovat, s’especifica que «les quantitats autoritzades es redueixen de 800 cigarretes a 200; de 200 cigars a 50, i d’un quilo de tabac d’embolicar a 250 grams». A més, es deixa plasmat que la modificació suposarà «un canvi en l’acord del 1990 entre Andorra i la Unió Europea», esmentant directament al Principat dins de la llei de finances francesa. Així, segons va informar l’ANA Economia, alguns comerciants esperaven que aviat el govern francès rebi algun tipus d’alerta de la UE, ja que una llei d’un país no pot modificar-ne una de comunitària. 

D’altra banda, preguntats per EL PERIÒDIC, els representants de les associacions de comerciants del Pas de la Casa no van entrar a valorar la decisió de l’Executiu gal, a l’espera que es pugui plasmar efectivament la seva aplicació. Tanmateix, sí que van assegurar que el balanç d’aquest juliol a la població encampadana havia estat molt positiu. Concretament, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, va assegurar que aquest juliol «hem treballat més que l’any passat» perquè «els francesos han vingut a comprar i les mesures de seguretat els han donat tranquil·litat, a ells i també a nosaltres». En la mateixa línia, el president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va assegurar que «tothom està molt content per com s’ha donat el juliol». Per això, esperaven mantenir el ritme ara a l’agost. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT