PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Així és el rival de l’Inter

L’FC Drita arriba al partit de Champions contra els escaldencs havent guanyat la lliga de Kosovo per la mínima

Per Vicente Pallarés

L’FC Drita i els seus ultres al fons abans d’un partit.
L’FC Drita i els seus ultres al fons abans d’un partit. | FC DRITA - INTELEKTUALËT

L’Inter Club Escaldes s’enfrontarà a l’FC Drita, campió de la lliga de Kosovo, en la ronda preliminar de la Champions aquest dissabte a les 18.00 hores a Nyon (Suïssa). El club pertany a la ciutat de Gjilan, al sud-est del país, que compta amb una quantitat d’habitants similar a la del Principat en la seva àrea urbana. El Drita ha guanyat el campionat lliguer pels pèls, empatat a 68 punts amb el segon classificat, el KF Gjilani, l’altre club de la ciutat, amb menys història que el rival del conjunt escaldenc. De fet, els derbis entre aquests dos equips solen estar marcat pels incidents provocats pels ultres. No obstant això, al club i al seu grup ultra se’ls coneix popularment com a Els Intel·lectuals (Intelektualët), ja que, antigament, gran part dels jugadors eren escriptors, poetes i polítics. A més, és un vell conegut del futbol andorrà, ja que es va enfrontar a l’FC Santa Coloma fa dos anys per idèntic motiu al partit del dissabte. Els colomencs van caure per 0-2 després de forçar la pròrroga. En aquell partit, va estar present Ilde Lima, actual capità de l’Inter.


Actualment, més del 70% dels seus jugadors són del país, excepte alguns de nacions veïnes com Macedònia i Albània i un brasiler, el davanter Gilberto Fortunato, que només ha jugat cinc partits aquesta temporada però ha marcat cinc gols. L’home més perillós per l’Inter és un altre davanter, Betim Haxhimusa, que ha marcat 10 gols aquest any i és el màxim golejador de l’equip, tot i que està molt lluny de les xifres del pistoler Genís Soldevila a la Lliga Multisegur. També cal destacar Albin Krasniqi, migcampista de només 19 anys que ja és internacional absolut amb Kosovo. Segons la base de dades de futbol Transfermarkt, el seu planter té un valor de 2,9 milions d’euros, per 1,33 milons de l’Inter. Tanmateix, aquests jugadors amb el doble de valor que els blau-i-negres estan entrenats per un tècnic amb poca experiència, que va començar a la lliga de Macedònia i va arribar al Drita com a segon entrenador.

 

Com pot fer mal l’Inter?

 

L’FC Drita és un equip que defensa en bloc esperant el rival enrere i sense pressa, deixant que l’altre equip s’acosti. De fet, els seus davanters no van a la pressió en la sortida de pilota del rival des de la línia defensiva. D’altra banda, ells també són dels que intenten sortir amb la pilota jugada i donar una pilotada amunt sense sentit si no és estrictament necessari. Per tant, tot apunta que serà un partit de pocs gols amb els dos equips respectant-se i tractant de no cometre errades en una cita tan important, pel que el devenir del partit dependrà, en gran mesura, de com surti l’Inter al terreny de joc. Si el Drita es tanca enrere provocant jugades estàtiques en atac dels escaldencs, aquests tenen diversos recursos que poden aprofitar, com els tirs des de la frontal de l’àrea d’homes com Marc Pujol, on també hauran d’estar atents els referents a l’atac pels rebots que constantment deixa el seu porter, Faton Maloku, acostumat a rebutjar la pilota en lloc de blocar-la. També podran apel·lar a futbolistes com Bruninho, que siguin capaços de trencar una línia desbordant o mitjançant un regat sense filtrar cap passada entre la muralla kosovar. A més, el conjunt balcànic defensa les jugades a pilota aturada en zona i és un dels seus hàndicaps, ja que reben gols d’aquesta manera, pel que homes com Ilde Lima poden sorprendre amb una rematada de cap arrel d’una pilota penjada que surti de les botes de Marc Pujol.


Les principals cases d’apostes, encara que algunes encara no han tret quotes exactes, donen l’FC Drita com a guanyador del duel, però també indiquen que l’Inter li posarà molts problemes. El resultat més probable en aquestes prediccions és una derrota dels andorrans per 2-1. No obstant això, l’Inter ha guanyat tres dels últims quatre partits i els kosovars només un per 1-0.

 

Equip reforçat

 

Durant les últimes setmanes, l’equip blau-i-negre s’ha reforçat de valent amb incorporacions d’un gran nivell. Els exjugadors de l’FC Andorra, Fede Bessone i Ludo Clemente, que ja formen part del cos tècnic de Nacho Castro en l’esquadra tricolor, arriben per aportar un grau més d’experiència entre els membres del planter. També arriba un altre veterà a la porteria, com és Joan Bayona, un històric de l’Inter i segon porter amb més partits defensant la samarreta dels escaldencs. L’uruguayà Bruno Lemiechevsky, que va obtenir un lloc a l’equip ideal de la temporada dissenyat per EL PERIÒDIC, arriba procedent de la UE Sant Julià, on va ser el màxim golejador, després que l’equip lauredià no pogués aconseguir la classificació europea. A més, Raül Feher s’incorpora cedit, també des de l’Andorra. Adolfo Baines tindrà un beneït problema amb les incorporacions, ja que ja disposava d’homes de qualitat en les posicions reforçades, com Josep Gomes, Óscar Reyes o qualsevol dels migcampistes o dels homes  referents a la línia d’atac.

PUBLICITAT
PUBLICITAT