PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació frega el 60% amb l’arribada de l’agost

La UHA espera les dades d’aquesta setmana per palpar l’inici del nou mes

Per Lídia López

Uns turistes passegen.
Uns turistes passegen. | El Periòdic

Les xifres definitives de l’ocupació hotelera el darrer cap de setmana mostren un nou increment coincidint amb l’inici del mes d’agost, un període que segons la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) és «tradicionalment més vacacional que el juliol». En aquest sentit, la dada registrada va ser finalment d’un 58,48% d’ocupació hotelera, 4,31 punts més que la previsió, que es va tancar en un 54,17%. Aquesta variació va ser, una vegada més, deguda a les reserves d’última hora com en les últimes setmanes.

Així mateix, dins dels registres, la zona que més demanda va tenir va ser la corresponent al conjunt de les parròquies d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, amb un 66,89%, seguida de molt a prop de la Massana, amb un 66,34% i Encamp, que va acumular un total de 65,33% d’ocupació. D’altra banda, les zones amb menys demanda van ser Pas de la Casa, amb un 35,25% i Canillo, amb el 38,88%.

Amb tot plegat, segons el director de la UHA, Jordi Pujol, aquest primer cap de setmana d’agost no és una mostra prou considerable per observar la tendència que tindrà l’agost, malgrat que sí pensa que «l’agost pot anar una mica amunt, tant pel que fa als caps de setmana com entre setmana». En qualsevol cas, des de l’UHA es mantenien a l’expectativa de com evolucioni la tendència, i també en relació a l’evolució del coronavirus als països veïns.

Ara per ara, segons Pujol, «la tònica que notem és la mateixa que la del juliol». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT