PUBLICITAT

Mor l’últim veguer episcopal, Francesc Badia Batalla, als 97 anys

Va ocupar el càrrec des del 1972 fins al 1993, que es va aprovar la Constitució

Per El Periòdic

Francesc Badia Batalla, en una foto d’arxiu.
Francesc Badia Batalla, en una foto d’arxiu. | El Periòdic

L’últim veguer episcopal del país va morir ahir al matí als 97 anys. Francesc Badia Batalla va ocupar el càrrec des del 1972 fins al 1993, quan es va aprovar la Constitució i conseqüentment, es va abolir la institució. Va ser nomenat com a tal pel copríncep Joan Martí Alanis, que havia estat molts anys director del col·legi de la Mercè, on van coincidir tots dos. 


La seva trajectòria al país també va passar per tenir un càrrec de magistrat al Tribunal de Corts d’Andorra. Per altra banda, és autor d’obres jurídiques i d’obres de temàtica local de Montblanc, municipi de Catalunya on va néixer Badia el 1923. 


També va publicar un llibre biogràfic sobre el copríncep episcopal Justí Guitart on revelava aspectes inèdits de la història d’Andorra. Finalment, va rebre la creu de cavaller comanador de l’orde de Sant Gregori que li va concedir el papa Benet XVI l’any 2009 i que li va lliurar el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. 


Institucions i persones representatives al país com l’excap de Govern, Jaume Bartumeu, Càritas de Sant Julià, on havia sigut activista, o la Biblioteca Nacional d’Andorra, al llarg del dia d’ahir van lamentar la mort de Badia a través de la publicació de missatges de condol a les xarxes socials. 


El funeral de Francesc Badia i Batalla tindrà lloc demà a les 10.00 hores del matí a l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà. Avui la família rep el dol al tanatori de Sant julià entre les 10.00 hores i les 13.00 hores, i a la tarda des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT