PUBLICITAT

Més de 3.000 firmes contra la taxa de tinença de gossos

Els impulsors creuen que el pagament comportarà abandonaments

Per El Periòdic

La pàgina web que recull la petició.
La pàgina web que recull la petició. | Change.org

Una petició registrada a la plataforma telemàtica Change.org demana que els propietaris no hagin de pagar la taxa per la tinença de gossos al país. El reclam va destinat a tots els comuns del Principat i al Govern i ahir, quan feia menys de 24 hores que s’havia iniciat la demanda, ja havia reunit 3.004 signatures de suport. Els promotors argumenten, als detalls de la petició, que «la taxa de tinença de gossos a Andorra tan sols provocarà l’abandonament de gossos de forma massiva i, com a conseqüència, la massificació de gossos a les gosseres». Així, qüestionen si «aquesta és la solució» que plantegen els comuns d’Andorra pel control de la població canina del Principat.


El reclam virtual contra la taxa que han de pagar els propietaris dels animals de companyia en qüestió es va crear hores després que s’anunciés la intenció de promoure una taxa comunal per a la tinença de gossos, determinada pel pes de cada animal. Els diners resultants d’aquesta taxa es destinaran, si la proposta finalment tira endavant, a la neteja de la via pública de la brutícia que poden generar els gossos a les parròquies. 


L’entitat Apapma també va denunciar la intenció d’aplicar la taxa el dijous passat considerant, també, que el pagament podria provocar un increment en l’abandonament de mascotes i ho va relacionar amb la crisi econòmica que està deixant la pandèmia de la Covid-19 al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT