PUBLICITAT

Cloenda de la vuitena edició del Cos de Voluntaris de la Natura

Es tracta d’un projecte del Comú de la Massana i el Govern

Per El Periòdic

Les aurotitats durant l’acte de cloenda del curs.
Les aurotitats durant l’acte de cloenda del curs. | EDUARD COMELLAS

La vuitena edició del Cos de Voluntaris de la Natura (CVN) es va tancar ahir , com sempre, amb l’entrega de diplomes, tot i que en aquesta ocasió no es va poder comptar amb la presència a la sala dels col·laboradors, professors i patrocinadors, a causa de les mesures de distanciament social per evitar la propagació del coronavirus. Això sí, es va emetre l’acte en directe a través de la web del comú de la Massana, per tal que tothom el pogués seguir.
La cònsol major massanenca, Olga Molné, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van remarcar que aquest projecte és una mostra del treball conjunt entre les administracions, les entitats socials i el sector privat a favor d’un projecte: la formació dels joves.
El CVN va néixer amb la voluntat de donar una sortida laboral als joves que es troben fora del circuit escolar i laboral en uns sectors amb bones perspectives de futur, com són la gestió forestal, la jardineria i la ramaderia.
Enguany, com va exposar el conseller massanenc de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, s’ha introduït la matèria de la construcció amb la tècnica de la pedra seca, un sistema tradicional «que pot significar una bona sortida al món laboral ja que dins el nostre entorn rural aquestes construccions són molt presents i requereixen tècnics capaços de fer el manteniment i reconstrucció».
Gueimonde va remarcar els obstacles que ha hagut de superar aquest curs atípic a causa de la pandèmia, amb l’endarreriment del programa i la baixa d’alumnes per motius personals i familiars, tot i que també hi ha un jove que s’ha reenganxat als estudis, cosa que es considera molt positiva. La ministra va posar en relleu que s’hagi mantingut l’acte de cloenda tot i haver-hi un sol graduat, per reconèixer l’esforç del Julià Roger, l’únic jove que ha obtingut el diploma, ja que la resta d’alumnes no han pogut completar tot el bloc.
El Cos de Voluntaris de la Natura forma part del programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat, del Govern d’Andorra. Per la part econòmica i logística, compta amb la col·laboració de Carisma, Tot Natura, Centre Comercial Andorrà, Fundació Julià Reig, Bomosa, Creu Roja i Càritas parroquial.  La pròxima edició del CVN està prevista per a principis de l’any 2021. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT