PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rodri: «L’Inter em va semblar un club molt seriós i em va seduir»

El nou mànager esportiu del club escaldenc té experiència a equips com el Nàstic, el Girona o el Saragossa

Per Vicente Pallarés

Rodri en un entrenament de l’Inter.
Rodri en un entrenament de l’Inter. | interescaldes.com

Antonio Rodríguez Saravia, alias Rodri, es va presentar ahir, de manera oficial, com a nou mànager esportiu de l’Inter d’Escaldes, una figura fins ara inexistent al futbol andorrà. Rodri ja porta tres setmanes treballant amb el club, que ha deixat clar en més d’una ocasió que «el seu rol no és el d’entrenador  del primer equip». I és que els tècnics continuaran sent Otger Canals i Josep Manel Ayala després de la sortida d’Adolfo Baines. «Ells estan amb ganes. Entre els tres portarem el primer equip. Ells seran els màxims responsables des de la meva supervisió i els meus consells», va declarar aquest professional del futbol amb experiència al Nàstic de Tarragona, UE Olot, Girona, Saragossa, Cadis, Extremadura i Anorthosis de Xipre. «És una manera de fer créixer tothom», va explicar el nou mànager esportiu.


No obstant això, la seva feina no es limitarà al primer equip, sinó a tots els que integren l’entitat blau-i-negra. «He parlat amb el Joel [coordinador del futbol base] i té molts coneixements. Podem fer un treball conjunt molt bo, encara que sabem que tenim hàndicaps, com poden ser les instal·lacions. El primer que em va dir és que abans de formar futbolistes vol formar persones», va subratllar Rodri, que ja havia estat vinculat a la base d’alguns equips amb els quals ha treballat. Amb aquesta dilatada experiència, sorprèn que un professional amb aquest renom hagi volgut venir a Andorra per continuar la seva carrera. Així va explicar el mateix Rodri com es van produir les negociacions: «Fa unes quatre setmanes es van posar en contacte amb mi i em van fer la proposta de pujar per conèixer el club, els directius i veure l’equip entrenar. Ells entenien que la contractació era difícil pel nivell del club avui dia, però em va semblar un club molt seriós i, a poc a poc, van anar seduint-me». L’exfutbolista català va afegir que «l’equip té qualitat i es poden fer coses importants. La proposta d’ajudar i professionalitzar tots els estaments és atractiva. Volen projectar-se a l’exterior». Una altra de les qüestions importants sobre la seva novadora tasca a l’entitat escaldenca és l’estil de joc i la metodologia. «L’any passat, l’equip va ser competitiu i va aconseguir un objectiu molt important. Ara, sumarem el meu estil personal i professionalitzarem com afrontaran els jugadors el dia a dia, la prèvia dels partits o l’alimentació. A banda, volem un equip combinatiu i fer entendre el futbolista aquest altre futbol». I és que el joc de toc brilla per la seva absència al Principat, ja que la metodologia està orientada als automatismes pels partits del combinat nacional, acostumat a no tenir la pilota durant les finestres de seleccions.


Aquesta setmana el club interista afrontarà l’inici de la Lliga Multisegur amb l’objectiu de repetir l’assoliment del títol davant altres potències del campionat domèstic com l’FC Santa Coloma, però els objectius a curt termini no són el més important: «Quan parlem de créixer ens referim a fer-ho amb tot un club de manera professional i amb una metodologia. Hi ha objectius a curt termini, però no ens podem desviar de crear potencial i desenvolupar-lo», va deixar clar el nou responsable de l’àrea esportiva. Concretament, per a l’inici lliguer, Rodri va veure l’equip preparat: «Veient el treball que han fet Otger i Ayala més el treball previ d’Adolfo (Baines), l’equip està preparat des de fa un mes. Aquestes tres setmanes he intentat aportar alguna cosa més, però com respondrà l’equip després de tants mesos sense competir és una incògnita», tot i que en aquest sentit, l’Inter podria partir amb avantatge sobre els rivals, ja que fins a set jugadors van estar convocats amb la selecció i van tenir l’oportunitat de disputar partits oficials, sent el club que més jugadors hi va aportar. «És un avantatge perquè han pogut competir, però també és un desavantatge perquè no hem pogut treballar amb ells en aquest període de noves idees», va argumentar Rodri, que va ser company de Toni Lima, germà d’Ilde, al Juvenil del Barça amb altres noms reconeguts com el de Guardiola. Rodri també va tenir paraules pel germà del seu excompany: «Ilde sempre ho ha donat tot pel seu país. Anímicament, ha de ser complicat perquè abans de futbolista és persona. Esperem que es solucioni com més aviat millor».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT