El campió no falla

L’Inter guanya el primer compromís de la temporada i l’Engordany li treu els primers punts a l’FC Santa Coloma

Per Vicente Pallarés

Ilde Lima celebra el seu gol contra el Sant Julià.
Ilde Lima celebra el seu gol contra el Sant Julià. | interescaldes.com

L’inici de la Lliga Multisegur va estar del tot trepidant amb vuit gols en els dos primers partits, que enfrontaven els quatre primers classificats del curs passat. L’Inter d’Escaldes va superar la UE Sant Julià després d’un inici de partit molt boig. Ilde Lima avançava els blau-i-negres al minut 5 amb una rematada de cap a la treta d’un còrner, però el conjunt lauredià va reaccionar ràpidament i va marcar l’empat al minut 11, obra de Virgili. No obstant això, els escaldencs tornarien a la càrrega i van agafar de nou l’avantatge al quart d’hora de joc gràcies a la meravella de Betriu, que li va fer un barret al porter. La mateixa sang freda va mostrar el pistoler Genís Soldevila, que va sentenciar des dels 11 metres en els primers minuts de la segona part. Aquesta victòria per 3-1 li dona a l’Inter el lideratge provisional del campionat i un primer avantatge sobre els altres dos conjunts que van assolir la classificació europea aquest passat estiu.

Unes hores abans, la UE Engordany i l’FC Santa Coloma, dos equips que també sçon aspirants al títol, van signar un empat que va saber a poc als dos equips; uns per com es va desenvolupar l’enfrontament i altres perquè tenen l’obligació de sortir a guanyar tots els partits. El matx va estar molt disputat durant els 90 minuts. L’Engordany es va avançar dos cops en el marcador amb gols de Guillaume, però els homes d’Albert Jorquera no van aturar la feina i van aconseguir igualar el xoc en ambdues ocasions amb dianes de Diego Nájera i l’internacional Marc Rebés. El tècnic bescanoní de l’FC Santa Coloma va declarar que «hi ha hagut moltes coses que hem fet i algunes que cal rectificar, per això treballarem», mentre que l’entrenador de l’Engordany, Pepe Mengual, va manifestar que «s’ha vist un partit molt interessant, som dos equips que podem oferir molt enguany. Tenim 11 incorporacions noves i és complicat construir un bloc només amb entrenaments, però avui s’ha vist que podem fer moltes coses. Hem de seguir treballant amb humilitat». L’àrbitre internacional Luis Do Nascimento va ser el col·legiat d’aquest partit, un dels més atractius que es pden veure a la Lliga Multisegur.

Per la seva banda, la Penya d’Andorra debutava a la màxima categoria del futbol andorrà contra un rival, teòricament, directe, com és el CE Carroi, en la lluita per evitar el descens. El partit va estar del tot igualat i el jugador de la Penya Luis Martins va ser expulsat al minut 65 per doble targeta groga, fet que va complicar la seva estrena al conjunt presidit per Dani Da Costa. Més tard, el porter de la Penya, va aturar un penal, però l’àrbitre va ordenar repetir-lo i Ezzejjari no va fallar dos cops. Així doncs, el partit va acabar 1-0 amb molta polèmica.

Cal recordar que el partit entre l’Atlètic Escaldes i la UE Santa Coloma va quedar ajornat al 9 de desembre a causa d’un brot de Covid-19 a l’equip escaldenc. A la Lliga Unida, el Jenlai es va col·locar líder després de la victòria per 2-4 contra la UE Santa Coloma B. Seguidament, la Immobiliària CISA FS La Massana, que es va quedar fa uns mesos a les portes de l’ascens, es va imposar per 2-1 al Ranger’s FC. L’Ordino, un altre candidat a l’ascens, va guanyar per la mínima (0-1) al Fundació Kalilu Jammeh FC Encamp i l’Atlètic Amèrica i l’Engordany B van empatar amb un marcador d’1-1.