PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Grevio demana garantir la lluita contra la violència de gènere al país

L’organisme proposa un programa de rehabilitació pels delinqüents sexuals

Per El Periòdic

Portada de l’informe del Grevio.
Portada de l’informe del Grevio. | CONSELL D\'EUROPA

El Consell d’Europa ha publicat un nou informe sobre Andorra, en què el grup d’experts per a l’acció contra la violència envers les dones i la violència domèstica (Grevio) fa diferents propostes i suggeriments per tal de combatre la violència de gènere. En aquest sentit, el Grevio demana a les autoritats andorranes que garanteixin la prevenció i la lluita contra totes les formes de violència contra la dona cobertes al conveni d’Istanbul i en particular demana que l’assetjament sexual, els matrimonis forçats i la mutilació genital femenina s’incloguin amb suficientment detall als documents polítics. També es demana promoure la investigació i assegurar la recopilació de dades sobre la violència de gènere que afecti grups de dones exposats a discriminació múltiple, com les dones amb alguna discapacitat, les LGBTI o les migrants. De fet, es demana integrar les perspectives i les necessitats d’aquests grups en el disseny de les polítiques amb col·laboració amb les associacions especialitzades. A més, també anima a les autoritats andorranes a seguir sumant esforços perquè l’enfocament del gènere de la violència contra les dones s’integri en les polítiques i els documents oficials emesos per les institucions.

D’altra banda, en un apartat sobre prevenció i sensibilització, recomana planificar i desenvolupar campanyes periòdiques, amb la col·laboració d’organitzacions no governamentals. En la mateixa línia, manifesta que s’ha de garantir la transversalització de gènere a l’educació. Així mateix, convida les autoritats a establir eines preventives i una major divulgació sobre el programa d’ajuda a les dones. També encoratja a prendre mesures per establir un programa de tractament pels delinqüents sexuals. 

De la mateixa manera, demana doblar els esforços per combatre la violència de gènere contra les dones als llocs de treball.
El Grevio també «encoratja fortament» les autoritats del país a dotar de mecanismes efectius d’indemnització a les víctimes. En aquest sentit, també s’inclouen un seguit de recomanacions en matèria judicial, tant civil com penal, entre moltes altres, va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT