PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cribratge escolar detecta dos positius en 455 tests

Es troben 45 nous casos respecte dilluns, però baixen els actius

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’uns alumnes del María Moliner.
Imatge d’arxiu d’uns alumnes del María Moliner. | El Periòdic

La segona jornada del cribratge escolar, que van arrencar aquesta setmana els alumnes a partir de batxillerat i el seu professorat, va trobar un nou cas positiu. Així ho va comunicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la Comissió Legislativa de Sanitat, preguntat al respecte per la consellera demòcrata Berna Coma. D’aquesta manera, el ministre va exposar que el dilluns es van fer un total de 370 test d’antigen on es va trobar un cas i ahir, fins a les 12.00 hores, se n’havien fet 85 més. És a dir, d’un total de 455 proves, s’havien detectat dos casos positius de Covid.

Encara pel que fa al cribratge, el ministre va reconèixer que s’està reavaluant el plantejament inicial per tal d’excloure els alumnes més petits i establir el mínim entre els nou i els 10 anys. Aquesta decisió es justificaria, d’una banda, pel fet que segons Benazet, s’ha pogut observar que «els nens, com més petits, menys transmeten els virus»; i de l’altra, per tal d’evitar-los la molèstia que suposa la prova, si bé el ministre va assegurar que els nous models que s’estan treballant, amb una mostra a la part anterior nasal, són «menys invasius» i alhora «requereixen menys capacitats tècniques».

Paral·lelament, pel que fa a l’actualització de les dades epidemiològiques que va fer públiques el Govern, i vinculat a la població escolar, les aules afectades ahir eren: 33 sota vigilància activa, 10 menys que dilluns; i 37 en vigilància passiva, 10 més que la jornada anterior.

Pel que fa a la resta de dades sanitàries, el nombre total d’infectats al Principat des de l’inici de la pandèmia era ahir de 6.790 persones, 45 més que la darrera actualització, de les quals 5.932 corresponien a la segona onada. La xifra de casos actius s’havia reduït en 22 persones, i se situava en els 774 infectats. D’aquests, els ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell eren 23, 17 a planta, després de dues noves altes, i sis més a l’UCI, on els ventilats s’havien rebaixat a dos. A la planta Covid del Cedre, no hi havia cap pacient. Finalment, el total de defuncions és de 76 persones.

A més de mantenir el ritme de noves infeccions, el ministre Benazet va augurar que, de cara a final de setmana, la taxa de reproducció es podria tornar a situar per sota d’1.

PUBLICITAT
PUBLICITAT