PUBLICITAT

Un any de somni per al 'Kiki'

  • És titular amb la selecció i pitxitxi del FC Andorra
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cristian, en el debut a l'absoluta contra Ucraïna, al setembre del 2009 Foto: EL PERIÒDIC

Cristian Martínez (Andorra la Vella,16 d'octubre del 1989), Kiki per als seus companys de vestidor al FC Andorra, ha viscut un 2010 de somni. Amb 21 anys, com qui diu acabats de fer, aquest reconvertit lateral dret és el màxim golejador en el que va de temporada amb el conjunt tricolor en la posició d'interior dret i s'ha convertit en un fixe en l'onze inicial a la selecció. Està vivint sens dubte un any de somni i ha demostrat no només tenir present immillorable, sinó un futur més que esperançador en el qual pot arribar a convertir-se en el referent del futbol del país com ho és ara Ildefons Lima.

Cristian ha marcat 13 gols amb el seu club en 15 partits que es porten disputats al grup 5 de la Primera Territorial de Lleida, és un dels grans culpables del lideratge que ocupa l'equip d'Imbernón i supera en tres dianes a Riera, en set a Marc Pujol i en vuit a Toscano; ha marcat un 30% dels gols del seu equip, que n'ha aconseguit 45 i porta dos hat-tricks seguits –a la Seu i davant el Balàfia en el darrer partit abans de l'aturada nadalenca– després de dir en el clàssic que era la primera vegada en la seva carrera que marcava tres gols en un partit oficial.

En partit oficial, amb la selecció, ja va demostrar a Irlanda del Nord que també veu porteria fa ara poc més de tres mesos. La tricolor que dirigeix Koldo Álvarez va perdre 3-1 i el gol, o golàs per l'escaire que va deixar el meta Given bocabadat, el va fer ell. Llavors, aquell 7 de setembre, comptava amb 20 anys, 10 mesos i 22 dies.

SEGON GOLEJADOR MÉS JOVE / Per dos mesos Cristian Martínez no és el golejador més jove de la tricolor en partit oficial perquè un noi de 20 anys, 8 mesos i 23 dies anomenat Ildefons Lima –nascut el 10 de desembre del 1989– va marcar en l'Andorra-Xipre (2-3) classificatori per al Mundial de Corea i Japó 2002 –2 de setembre del 2000– per situar el rècord de precocitat que avui en dia encara perdura en 20 anys, 8 mesos i 23 dies.

Avui en dia Ilde és el capità, l'ànima, la referència i el màxim golejador de la història de la selecció amb 8 vuit gols. El Kiki segueix les seves petjades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT