PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’11 ideal de la primera volta de la Lliga Multisegur Assegurances

Els vuit clubs estan representats en aquest equip fictici dels 18 millors jugadors dels set primers partits

Per Vicente Pallarés

Imatge de l'equip ideal de la primera volta.
Imatge de l'equip ideal de la primera volta. | EL PERIÒDIC/MARVIN ARQUÍÑIGO

La primera volta de la Lliga Multisegur va acabar ahir. Un cop més, EL PERIÒDIC treu l’11 ideal, aquesta vegada, però, comptant els primers set partits de la temporada. D’aquest nou equip fictici, comptant els titulars i els suplents, només repeteixen tres jugadors de l’11 ideal de la passada campanya i hi ha representació dels vuit equips, fets que reflecteix a la perfecció la igualtat d’aquesta nova edició i els reforços que han portat els equips aquest any.


A la porteria, trobem Matías Basterrechea. El porter argentí del CE Carroi està assolint grans actuacions, sobretot, durant les primeres jornades, quan el seu conjunt es va convertir en la revelació de la temporada. El seu 1,91 d’alçada l’avala com un dels grans porters del campionat regular. A la línia defensiva l’acompanyen Moi San Nicolás, Ilde Lima, Lucas Maciel i Agüero. L’internacional andorrà de l’Atlètic Escaldes està demostrant solidesa enrere i donant arguments de sobra per seguir sent una peça indispensable per a Luis Blanco i per a Koldo Álvarez de Eulate. Ilde Lima, encara que no ha sortit tots els partits com a titular, és un segur enrere i la seva veterania juga un paper clau en aquesta competició, a més de ser capaç de crear perill en l’àrea rival mitjançant jugades a pilota aturada i haver fet gols d’aquesta manera. A l’altre costat de la defensa, trobem dos jugadors de la UE Engordany, Lucas Maciel i el francès Sebastien Agüero, dos peces fonamentals de l’engranatge defensiu d’un dels candidats a ser campió de lliga.


Al centre del camp, s’han guanyat el lloc tres homes de tres equips diferents. Manu Jiménez és un box to box que ha jugat la primera part de la competició amb la Penya d’Andorra, encara que aquest passat cap de setmana es va desvincular per tal de fitxar per la UD Fraga de la Tercera Divisió espanyola. Jiménez va marcar el primer gol del conjunt encarnat aquesta temporada i, malgrat els resultats de l’equip, era el primer home en proposar joc de toc i de baixar a defensar quan el rival, com és costum, domina el partit. L’acompanyen Gastón Machado, de l’Atlètic, que ha marcat quatre gols decisius, i David Virgili, de la UE Sant Julià, que n’ha marcat tres. Per tant, l’esquema seria un 4-3-3 amb tres futbolistes polivalents com a migcampistes.


El trident ofensiu està format per tres atacants amb un instint golejador letal aquesta temporada. Guillaume López, de la UE Engordany, i Bubacar Njie, de la UE Sant Julià, són els màxims exponents del gol amb sis dianes, mentre que Yousseff Ezzejjari, l’home que els acompanya, els segueix amb cinc. El davanter hispà-marroquí és la màxima referència ofensiva d’un CE Carroi que ha anat de més a menys, però que ha superat  totes les expectatives.


Aquest equip té una banqueta de luxe que comença amb el porter suplent, Ferran Pol, de la UE Santa Coloma, l’únic representant del seu equip, que sembla que lluitarà per la permanència. La feina de l’andorrà sota pals és excel·lent i, malgrat els resultats, la UE és un dels equips menys golejats. Els defenses són el central de la UE Engordany, Assane, i Aleix Cisteró, el lateral esquerrà de l’FC Santa Coloma. Els migcampistes que podrien sortir com a revulsius són dos dels internacionals andorrans. Marc Pujol, el timó de l’Inter d’Escaldes, i Sebas Gómez, possiblement, l’home amb més qualitat de la UE Engordany. En atac, completen la banqueta Jordi Betriu, de l’Inter, i Aaron Sánchez, de l’Engordany. Cal destacar que futbolistes com el porter de l’Atlètic, Álex Ruiz, el davanter de l’FC Santa Coloma Diego Nájera, o el migcampista Marc Rebés, també del conjunt colomenc han estat valorats per tenir un lloc entre els 18 jugadors escollits, però la competència és molt elevada donat el nivell que estan mostrant tots els equips.


Com a millor tècnic, Luis Blanco substitueix Adolfo Baines en aquest equip ideal. L’experimentat entrenador de 61 anys deixa el seu renovat Atlètic com a primer classificat al final d’aquesta i primera volta de la competició domèstica que, possiblement, ha sigut la més igualada de la història.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT