PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El campió s’enfrontarà al Carroi o a l’Atlètic Amèrica en quarts de final

La FAF sorteja els emparellaments dels vuitens de final de la Copa Constitució i els rivals dels guanyadors

Per Vicente Pallarés

L’Inter celebra el títol de la Copa Constitució 2020.
L’Inter celebra el títol de la Copa Constitució 2020. | FAF

El sorteig de la Copa Constitució 2021 va tenir lloc ahir a la seu de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). 12 equips estaven presents en els bombos, pendents de saber quins emparellaments els depararia la sort. Així doncs, es van conèixer les eliminatòries de la primera ronda, que seria una mena de vuitens de final, encara que només hi ha quatre partits, i els rivals dels guanyadors d’aquesta primera fase en quarts de final. Quatre equips de la Lliga Multisegur es veuran les cares amb altres quatre de la Lliga Unida per tal de seguir avançant en la competició del KO.


El CE Carroi s’enfrontarà a l’Atlètic Amèrica. Els de Primera van començar la lliga molt endollats, però la pèrdua dels tres primers punts per alineació indeguda contra la Penya d’Andorra i la davallada de l’equip a mesura que passaven les jornades va provocar que el Carroi vagi últim amb sis punts, malgrat tenir el seu porter, Matías Basterrechea, i el seu davanter estrella, Youssef Ezzejjari, tercer màxim golejador del campionat, en l’11 ideal d’EL PERIÒDIC gràcies a les seves actuacions individuals. Per la seva banda, l’Atlètic Amèrica marxa quart en la classificació i es manté en llocs de promoció amb 12 punts, però l’equip no té cap figura referent en atac que marqui les diferències. Sergio Parra i Alejandro García són els màxims artillers amb dos gols cadascú. El guanyador d’aquesta eliminatòria s’enfrontarà al vigent campió, l’Inter d’Escaldes, que aspira a revalidar el títol aconseguit l’any passat contra l’FC Santa Coloma. El conjunt dirigit per Otger i Ayala no va començar la temporada de la millor manera, però va assolir la Supercopa i ara ja és colíder junt amb l’Atlètic Escaldes. A més, s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb diversos fitxatges de luxe. De fet, un d’ells, Gerard Artigas, ja va estrenar el seu particular compte golejador la passada jornada contra la UE Sant Julià.


D’altra banda, el sorteig va deixar un interessantíssim duel entre la Penya d’Andorra i l’FC Ordino, dos clubs amb molt bona relació entre ells que han intercanviat diversos jugadors en el mercat hivernal. Entre ells, destaca la incorporació de  l’internacional sub-21 Bryan Pubill a les files de la Penya. Els primers lluitaran per la salvació, objectiu pel qual van fer un pas de gegant la passada jornada en guanyar el CE Carroi per un contundent 3-0 amb hat-trick de Carlos Gomes, que sembla que a poc a poc, s’està convertint en un referent en atac. L’equip encarnat estava necessitat d’aquest tipus de figures després de la marxa d’alguns jugadors, entre ells, el migcampista Manu Jiménez. L’Ordino, però, té l’objectiu de pujar a la Lliga Multisegur després de perdre la seva plaça en la màxima categoria l’any passat. Actualment, els de Ricardo Soares marxen segons en la taula, només superats per una intractable Massana que no ha cedit cap punt. Sens dubte, serà un d’aquells duels en els quals es veurà si realment existeix molta diferència entre Primera i Segona. El guanyador del partit no ho tindrà fàcil als quarts de final, ja que es veurà les cares contra la UE Sant Julià, que l’any passat va ser semifinalista i va posar les coses molt complicades al campió, forçant un penal en els últims minuts que va aturar Gomes i que hauria canviat el guió del partit, que podria haver anat a la pròrroga.


D’altra banda, un dels favorits com és l’FC Santa Coloma jugarà contra el Fundació Kalilu Jammeh Encamp en primera ronda. El conjunt encampadà ho tindrà molt difícil contra els d’Albert Jorquera, finalistes l’any passat, que voldran veure’s les cares amb la UE Engordany per tal de buscar el pas a les semifinals. Els colomencs no estan obtenint els resultats desitjats en la competició domèstica, però la qualitat individual d’homes com Àlex Martínez, Marc Rebés o Diego Nájera, entre altres, podrien marcar les diferències contra el tercer classificat de la Lliga Unida. En cas del seu hipotètic pas als quarts de final, el duel contra l’Engordany promet ser molt igualat i podria considerar-se una de les possibles finals de manera anticipada. La igualtat és màxima i així es va demostrar la passada jornada, que va enfrontar els dos equips, amb un resultat de 2-2 gràcies a la remuntada amb dos gols d’Àlex Martínez després de l’inici fulgurant dels homes d’Emiliano González.


Per últim, el líder indiscutible de la Lliga Unida intentarà mostrar la seva qualitat també en la competició copera. La seva aventura començarà contra la UE Santa Coloma, un dels clubs que lluitarà per la permanència en Primera després que els altres equips s’hagin reforçat de valent. No obstant això, els colomencs compten amb homes com Víctor Bernat, Óscar Reyes, Ferran Pol o Marc Ferré. El conjunt massanenc presentarà com a principals amenaces en atac Rashid Idris i Alves, que acumulen set i quatre gols respectivament en lliga. El vencedor s’enfrontarà a l’Atlètic Escaldes, l’equip revelació de la temporada, que podria intentar assolir la classificació europea via Copa davant la brutal competència lliguera aquest any amb l’Inter, l’Engordany, el Sant Julià i l’FC Santa Coloma.


Les eliminatòries de vuitens de final tindran lloc els dies 17 i 18 de febrer, mentre que els quarts seran el 3 de març. Totes elles seran a partit únic i, en cas d’empat, hi haurà pròrroga i, si cal, penals. Tal com va anunciar la FAF, per primer cop, hi haurà partits oficials de la Copa Constitució a la nova instal·lació esportiva de la Massana, que promet ser un camp referent al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT