L’Inter d’Escaldes, líder de la lliga

L’Atlètic d’Escaldes és segon a un punt de distància i hi ha un triple empat entre els tres següents

Per Helder Alves

Pau Bosch festeja el primer gol del partit amb la resta de jugadors de l’Inter d’Escaldes. | twitter/@interescaldes

El vigent campió, l’Inter d’Escaldes, torna a ser el líder en solitari de la Lliga Multisegur Assegurances, després de guanyar amb contundència al Penya d’Andorra per 6 gols a 0. L’Inter compartia la primera posició amb el seu veí, l’Atlètic d’Escaldes, tot i que ocupava la segona plaça en tenir pitjor gol average. Davant tenia l’FC Penya d’Andorra, un rival perillós que arribava a la cita amb la moral pels núvols després de sumar un triomf de vital importància, la setmana passada contra el CE Carroi, que li havia permès sortir de la cua de la classificació. El partit es va disputar al Centre d’Entrenament de la FAF-1, i va començar com s’esperava amb una Penya molt replegada que procurava sortir a la contra i fer mal a pilota aturada. Els escaldencs controlaven tant el joc com la pilota i això es va traduir en el primer gol del partit per part de Pau Bosch, al minut 31. Tot i el domini de l’Inter, li costava que es materialitzessin les ocasions i la Penya va tenir algunes jugades a pilota aturada per empatar l’enfrontament, però el marcador no es va moure més en la primera part. Al retorn del descans el partit va canviar completament; el campió va marcar cinc gols més, dos seguits de Genis Soldevila als minuts 52 i 54 van provocar que els ànims dels jugadors de la Penya decaiguessin i això va facilitar molt les coses per a què Gerard Artigues marqués un parell de gols i que el davanter Nicolás Medina s’estrenés com a golejador amb els escaldencs. En referència al seu primer gol amb l’Inter el jugador va declarar que «per a mi ja era necessari, perquè per als davanters sempre és important marcar i disposar de minuts. Per sort avui els tres atacants hem pogut fer-ho i espero seguir així perquè és molt bo per l’equip». Medina també va voler explicar el bon estat de forma pel qual passa el conjunt: «Tenim un entrenador nou, noves formes de jugar i ens estem adaptant a les seves idees, cada cop es nota més en el joc». Sobre els resultats negitus del conjunt a les primeres jornades va reconèixer que «vam tenir una pretemporada sense amistosos i això ens va afectar negativament, però esperem seguir millorant i guanyar la lliga».
Per altra banda, el gran damnificat de la jornada va ser l’Atlètic d’Escaldes que arribava com a líder de la competició a l’enfrontament contra la UE Engordany. El partit va finalitzar amb un empat a tres. Tot i que pot semblar un resultat negatiu pels escaldencs, el cert és que podia haver estat pitjor, perquè a falta de 15 minuts pel final anaven perdent per 1 gol a 3, però Adrián Rodríguez encara havia de dir la seva i va marcar primer en el minut 76 per donar esperances a l’Atlèthic, i al minut 88 va tornar a aparèixer per rematar un córner al segon pal que posava el definitiu 3-3 al marcador.
En l’enfrontament entre l’FC Santa Coloma i la UE Sant Julià, aquests últims van sortir al camp amb les idees molt clares i van aprofitar els primers 10 minuts per posar-se per davant al marcador per dos gols. El Santa Coloma va haver d’esforçar-se per intentar remuntar el matx, i quan ja semblava que l’àrbitre xiularia per encaminar els jugadors cap als vestuaris, Juan Manuel Torres va marcar l’1-2 al minut 45. Al tornar del descans, els colomencs van marcar l’empat al cap de tres minuts de la represa del partit. El marcador no es va moure més i ambdós equips es van repartir els punts, que no van ajudar molt als objectius de cap dels conjunts.
Al partit que enfrontava el cuer CE Carroi contra l’UE Santa Coloma, els colomencs van guanyar amb claredat per 1 gol a 3. Això deixa al Carroi com A últim de la lliga a un punt de la Penya d’Andorra, i sembla ser que la posició de descens directe serà per  un d’aquest dos equips perquè la diferencia amb els capdavanters ja comença a ser difícil de capgirar. H