PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El copríncep episcopal rep les credencials de 25 ambaixadors

Vives veu la Cimera i els projectes transfronterers com a grans oportunitats

Per El Periòdic

La recepció al Palau Episcopal.
La recepció al Palau Episcopal. | Palau episcopal

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va rebre ahir al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell les cartes credencials de 25 ambaixadors, en un acte que per primera vegada va ser conjunt i en el qual no es van produir les tradicionals audiències privades per motius sanitaris. Després de rebre les 25 cartes credencials, Vives es va dirigir als ambaixadors en quatre idiomes: català, francès, castellà i anglès. En el discurs, el copríncep episcopal va apostar pels projectes transfronterers amb Espanya i França. En aquest sentit, va explicar que la voluntat d’Andorra és crear un «espai funcional» entre França, Espanya i Andorra que permeti el desenvolupament de projectes «útils» i «necessaris» per als ciutadans que viuen en els tres territoris. «L’objectiu és millorar la situació de les poblacions de la zona fronterera», va afegir, i va destacar el diàleg amb Occitània, al sud de França.

Vives també va destacar la cooperació amb la Unió Europea (UE) i amb els països de més enllà d’aquesta realitat. En el cas europeu, es va referir a les negociacions per l’acord d’associació i va explicar que s’estan negociant acords fiscals contra la doble imposició amb els Països Baixos, Bèlgica i Hongria, i va agrair la cooperació del govern portuguès. A més, es va voler referir als joves andorrans que viuen fora d’Europa, a qui creu que cal «donar oportunitats». Per això, va explicar que s’està treballant per signar acords d’intercanvi, el primer dels quals ja s’ha signat amb el Canadà i actualment s’està treballant amb Nova Zelanda i Austràlia amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels joves.

El copríncep episcopal es va referir també a la Cimera Iberoamericana, que s’ha de celebrar el mes vinent a Andorra. D’entrada, va poder saludar els diplomàtics d’alguns dels països que hi prenen part, i va explicar l’objectiu de l’esdeveniment: «Hem volgut donar a conèixer el Principat a la regió i oferir oportunitats d’intercanvi econòmic entre Andorra i els estats membres de la conferència», va afirmar. També va parlar del canvi de nom de la conferència amb motiu de la pandèmia. «Els reptes als quals ens enfrontem són els mateixos, però encara més intensos, i l’eina de la innovació, tant com un resultat científic o tecnològic com en la seva aportació en el canvi de conductes, és ara més necessari que mai», va afirmar Vives.

Els 25 ambaixadors que aquest divendres han presentat les cartes credencials al copríncep episcopal van ser els d’Israel, Bèlgica, Xile, Qatar, Mauritània, Austràlia, Albània, Armènia, Mèxic, Islàndia, Suïssa, Cambodja, Corea, Aràbia Saudita, El Salvador, Letònia, l’Argentina, Benín, Hongria, l’Uruguai, Hondures, Xipre, Guatemala, Algèria i la República Dominicana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT