PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AGIA i Bombers s’uneixen per evitar víctimes en els focs

88 sortides del cos d’extinció van ser per incendis a habitatges

Per El Periòdic

Jordi Farré i Jordi Galobardas en la presentació conjunta d’ahir.
Jordi Farré i Jordi Galobardas en la presentació conjunta d’ahir. | SFGA/JAViladot

Els Bombers i el Col·legi Professional d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA) van presentar ahir la campanya conjunta de sensibilització sobre què fer en cas d’incendi en l’àmbit domèstic, amb l’objectiu d’evitar víctimes mortals en aquest tipus d’actuacions. «Malauradament no parem de lamentar que en algun incendi durant el darrer any hi ha hagut víctimes mortals que s’haurien pogut evitar si haguéssim difós abans les bones pràctiques que cal tenir en compte en aquests casos, perquè, per exemple, a tot el món, i aquí a Andorra també, la causa principal de mortalitat en els edificis és el fum, no pas el mateix foc», va explicar el director adjunt dels bombers, Jordi Farré. En el darrer any, els bombers van fer 247 sortides per extinció d’incendis, 88 dels quals en habitatges –33 a causa de les xemeneies i les llars de foc–.

Per part de l’AGIA, el seu president, Jordi Galobardas, es va comprometre a fer arribar a les comunitats de veïns que gestionen aquests consells perquè siguin exposats en els taulells d’anuncis o a l’entrada dels edificis, de manera que la majoria de veïns en tinguin coneixement. 

Aquesta no serà l’única campanya conjunta entre bombers i AGIA per evitar víctimes mortals en els incendis en els habitatges, ja que pròximament també s’abordaran els consells per als trasters, les instal·lacions elèctriques, i les llars de foc i xemeneies, on s’originen molts sinistres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT