PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’11 de la temporada

EL PERIÒDIC treu el millor equip possible de la Lliga Multisegur 2020-2021en un any marcat pel gran nivell

Per David Sansaloni

L'11 de la temporada.
L'11 de la temporada. | EL PERIÒDIC

En una temporada marcada per l’alt nivell competitiu, EL PERIÒDIC treu el ja clàssic 11 ideal de la Lliga Multisegur 2020-2021. Aquests18 jugadors han demostrat el seu potencial al llarg de la campanya, sent essencials per als seus respectius equips. Cal destacar l’esforç de tots els conjunts en una any marcat per la difícil situació derivada de la Covid-19. 


A la porteria l’escollit és Fermín Holgado, el porter de la UE Sant Julià. El guardameta compta amb experiència a la Segona Divisió de l’Argentina, en clubs com l’Olimpo, que va ser partícip en la màxima categoria del futbol argentí. Holgado va aterrar en la disciplina laurediana a mitjan temporada, període que va coincidir amb la pujada de nivell dels de taronja que, fins al moment, no ocupava ni posicions de play-off. El jugador ha tingut partits per emmarcar, amb aturades de vital importància com en el partit de play-off davant l’FC Santa Coloma o les semifinals de copa contra l’Inter Club Escaldes.


El lateral dret està defensat per Moi San Nicolàs, defensa de l’Atlètic Club Escaldes i internacional amb la selecció absoluta d’Andorra. El jugador ha fet una excel·lent campanya amb el seu equip, demostrant una gran seguretat en defensa, inclús quan ha hagut de variar la seva posició en alguns partits de la temporada. Físicament ha demostrat estar en un alt nivell.


La parella de centrals està formada pel millor defensor aquest any de l’Inter Club Esclades i el més destacat de l’FC Santa Coloma: José Rodríguez i Juanma Miranda. En el cas de Rodríguez, aquest s’ha guanyat amb força formar part de l’11 ideal, i és que el central ha tingut, sense cap mena de dubte, la competència més ferotge en la posició de tota la divisió. En un equip amb noms com Ildefons Lima o Emili Garcia, guanyar-se un lloc com a titular a l’Inter solament està a l’abast de jugadors amb un gran potencial. Per altra banda, Miranda ha sigut el defensor més segur de l’FC Santa Coloma i un intocable per a l’entrenador.


La defensa la tanca, en el lateral esquerre, Iván De Nova, de l’Inter Club Escaldes. La solidesa defensiva que ha presentat De Nova, sobretot en les jugades aèries gràcies a la seva altura, s’ha sumat a les bones incorporacions en atac. Un lateral de garanties digne de l’equip que ha sortit vencedor de la Lliga Multisegur aquest any.


Amb aquest esquema 4-3-3, el primer nom del migcamp seria el de David Virgili, tot i que la seva posició habitual és la d’extrem. A escala individual, podríem parlar d’un dels millor jugadors de la Primera Divisió d’Andorra. El regat, les assistències i la finalització de les jugades són els seus punts forts. Tal vegada, el millor de la UE Sant Julià.


Juntament amb ell està, com no podia ser d’una altra manera, Marc Pujol. Capità de club i de selecció, Pujol ha fet meravelles en el migcamp, amb gols importantíssims com el de falta davant el mateix Sant Julià que li va atorgar mitja lliga a l’Inter.


Aquesta zona de creació del joc la tanca Gastón Machado, de l’Atlètic Club Escaldes. Sent el migcampista més golejador de tota la competició, el d’Uruguai ha demostrat tenir una arribada a la porteria contrària que ha donat moltes alegries als escaldencs.


La tripleta en atac la formen tres homes gol del futbol andorrà. Per una banda, Joel Paredes, de la UE Santa Coloma. El de Sant Andreu de la Barca va arribar al país en el mercat hivernal, sent determinant per a l’equip i on va fregar el play-off d’ascens. Amb la meitat de temps, Paredes s’ha convertit en un dels màxims golejadors de la lliga regular amb set dianes, i entra dins del top3 en gols a totes les competicions. 


Seguidament, Genís Soldevila estaria com a segon davanter. Res a dir d’un jugador que ha fet vuit gols a la Lliga Multisegur i que va ser màxim golejador la temporada passada. Qualitat i efectivitat per al màxim anotador històric de l’Inter. 


Finalment, i per a tancar els titulars, l’últim davanter: Bacari. Nou gols a la lliga i un mal de cap per a les defenses rivals. Que la UE Sant Julià vagi a disputar la Conference League és gràcies, en part, a l’aportació d’aquest clàssic del futbol. L’últim gol de falta directa davant l’Inter va posar la cirereta a la gran temporada de Bacari en l’equip lauredià.


L’entrenador que s’encarregaria de dirigir aquest equip seria Fernando Ochoaizpur, de la UE Sant Julià. Ochoaizpur ha aconseguit deixar segon a un equip que ha donat la sorpresa, amb un canvi d’estil de joc i una efectivitat dignes d’admirar.

La banqueta

Jugadors de garanties que tant de bo podrien formar part de l’equip titular sense cap problema. La taula de golejador parla per si sola: Ezzejjari (CE Carroi), Gerard Artigas (Inter Club Escaldes) i Guillaume (UE Engordany). Set, quatre i 11 gols aquesta campanya, respectivament. El gol està assegurat amb ells sobre la gespa. El cas d’Artigas és semblant al de Paredes, ja que amb solament mitja temporada s’ha convertit en un referent ofensiu.

Gomis és el box-to-box de la UE Sant Julià i ha demostrat un gran sacrifici defensiu, a més d’aportar en la zona de tres quarts de camp.

A la porteria, titular indiscutible de l’Atlètic Club Escaldes: Àlex Ruiz. El guardameta ha estat espectacular durant tot l’any, donant a l’equip el passi a la final de la Copa Confederació i al play-off pel títol.

Finament, com a defensors, destacar la gran temporada d’Aleix Cisteró (FC Santa Coloma) i de Xavi Carmona (UE Sant Julià). Cisteró presenta un perfil similar a De Nova, amb gran treball en defensa i bones incorporacions en atac, mentre l’ex de la pedrera del Reial Madrid, Cadis i Valladolid ha demostrat tenir minuts de gran nivell amb la samarreta taronja.


Aquests 18 futbolistes reafirmen  enormement el bon moment pel que està passant el futbol al país. Cada vegada més jugadors, des de qualsevol punt geogràfic, acudeixen a disputar aquesta lliga que va omplint-se de nivell. Amb un llarg camí per davant, el futbol a Andorra està seguint una prograssió d’allò més favorable. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT