PUBLICITAT

Els infants d’Ordino, solidaris i molt responsables amb l’entorn

Els joves consellers fan balanç de les diferents iniciatives realitzades

Per El Periòdic

Els membres del consell d’infants d’Ordino amb la cònsol menor, Eva Choy, i el cònsol major, Josep Àngels Mortés.
Els membres del consell d’infants d’Ordino amb la cònsol menor, Eva Choy, i el cònsol major, Josep Àngels Mortés. | Comú d\'Ordino

Ordino va concloure ahir amb el segon i darrer consell d’infants d’enguany, el qual es va poder celebrar de forma presencial, va expressar la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, lamentant que no hi van poder assistir tots els alumnes de les classes. «Anem recuperant una mica de normalitat», va comentar, amb la presència en aquesta sessió dels representants i els delegats de les classes que han presentat un balanç de les diferents activitats dutes a terme durant aquest any conjuntament amb el comú. 

Des de la corporació van valorar molt positivament els projectes que els infants han fet, la majoria dels quals han estat encarats al medi ambient i a l’ajuda a les persones. Així, la recollida de burilles per part de l’escola francesa «és un dels projectes que ens ha creat més sorpresa perquè no ens esperàvem que hi hagués tantes burilles als carrers d’Ordino», va manifestar la cònsol menor, remarcant que és «un projecte que ens serveix per detectar certs punts on cal millorar el servei de neteja».

Durant la sessió, els consellers infantils van explicar que un total de 32 alumnes dividits en tres grups van estar dues hores recollint burilles per tot Ordino i que als indrets on n’hi havia més eren a la plaça del CEO, a prop del Centre de Tecnificació i als aparcaments. Amb iniciatives com aquesta, Choy va destacar que s’ajuda a conscienciar a la ciutadania «per tal de tenir una parròquia més neta». A més, els alumnes de l’escola francesa van demanar poder repetir el projecte l’any vinent i, d’altra banda, sumar-hi a més l’escola andorrana. 

Altrament, des de l’escola francesa també es van fer tres exposicions sobre el canvi climàtic, i es va rebre la xerrada d’un tècnic del comú, qui va explicar què significa ser reserva de la biosfera. «És importat que des de petits ja sàpiguen què vol dir», va indicar Choy, assegurant que a vegades tampoc és senzill traslladar el missatge d’aquest distintiu als adults.

Amb la importància d’aquest label per la parròquia, i vist la bona rebuda que va tenir la xerrada a l’escola francesa, des del comú es plantegen poder incloure periòdicament xerrades d’aquest estil a les dues escoles de la parròquia. 

Pel que fa a l’escola andorrana, el projecte principal que han dut a terme a partir del consell d’infants ha estat el rober solidari. Durant bastants mesos, recollien roba que cada dimecres portaven a la Casa Pairal. Respecte a aquesta iniciativa, Choy va ressaltar que mostra perfectament «la preocupació i la sensibilitat dels joves amb la pandèmia i les dificultats econòmiques per les quals estan passant les famílies».

De fet, el rober va ser un èxit i tota la roba sobrant que no es va poder repartir a la parròquia, es va donar Càritas. A banda, des de l’escola andorrana també van intentar iniciar un projecte de correspondència amb la gent gran. Tot i això, els joves consellers van explicar que els padrins de la parròquia no es van voler sumar al projecte i, per tant, no es va poder tirar endavant. En aquest sentit, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va lamentar el fet que no hi hagin volgut participar i va expressar als infants que a vegades, «projectes que no depenen d’un mateix, són més difícils de poder dur a terme».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT