PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COA confirma que «no es farà ús d’invitacions en els pròxims Jocs»

Andorra comptarà amb tan sols dos representants sempre i quan no hi hagin més classificats per mèrits esportius

Per David Sansaloni

La delegació d’Andorra a Tòquio, amb les autoritats del Govern.
La delegació d’Andorra a Tòquio, amb les autoritats del Govern. | EL PERIÒDIC

La delegació que prendrà part en els Jocs Olímpics de Tòquio, amb els esportistes Mònica Dòria i Pol Moya com a representants, va rebre aquest dilluns els ànims del Govern. Tant la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, com el cap de Govern, Xavier Espot, van desitjar sort als competidors i van destacar que, tot i que es tracta d’una «delegació reduïda», n’estan «orgullosos». Espot i Riva van fer incís en l’esforç que han hagut de fer els esportistes per poder adaptar les seves rutines a la pandèmia. «Estem molt orgullosos que pugueu representar el país en aquesta cita tan excepcional pel context que hem viscut», va declarar Riva, mentre que el cap de Govern els va recordar que són un «exemple per a la societat i per a les generacions més joves, i aquesta és una cosa que no podeu oblidar».


Pel que respecta al president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, aquest va afirmar que la idea de l’entitat és no fer ús de cap mena d’invitació olímpica (també anomenades wild cards o places d’universalitat) en cap dels Jocs Olímpics que esdevinguin en un futur. «No crec que sigui un favor a fer a ningú el dur un esportista a uns Jocs. Andorra ja està representada en aquest esdeveniment i les places d’universalitat tan sols serveixen per representar al país. Si aquest ja hi està, no ho necessitem», va explicar Martí mentre afegia que «després de Tòquio 2020 ens tornarem a plantejar aquesta dinàmica, però la idea del COA és seguir amb aquesta filosofia de resultats. Tant de bo poguéssim tenir més representants per mèrits esportius».


D’altra banda, Mònica Doria també va voler manifestar que han treballat tota la temporada per arribar en la seva màxima forma, i va destacar que té «moltes ganes de competir i viure l’experiència dels jocs». «En aquest últim any hem sentit que hem millorat molt els resultats que ens estàvem plantejant i és clar que estem a punt per al que vingui», va explicar la palista. 

 

La FAN envia una carta oficial al COA

La Federació Andorrana de Natació (FAN) va enviar ahir un comunicat oficial, per escrit, al Comitè Olímpic Andorrà, on es demanen explicacions i on es redacta que «agrairíem que ens pogués aclarir algunes de les declaracions que, tant vostè [Jaume Martí] com el senyor Antoni Guerra, van fer al llarg de la mateixa [roda de premsa del passat 17 de juny] donat que ens ha generat dubtes i cert malestar». Amb aquest document, la federació espera rebre una resposta oficial per part de l’entitat olímpica, ja que amb paraules del seu president, Joan Clotet, «les argumentacions de la decisió es basen en incerteses i falsedats diverses». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT