Gran resultat de Tudel en la Copa del Món a Valladolid

• Bon test per al Giro, en el qual serà la número 1 del Bizkaia-Durango
ESCALDES-ENGORDANY

Tudel, en un entrenament a Ordino a principi d'aquest any. Foto: SPORTIMAGEN.COM

Ariadna Tudel va aconseguir un gran resultat a la prova de Copa del Món de ciclisme en ruta que es va disputar diumenge passat a Valladolid. Va ser la 57a en una prova amb un centenar de corredores i uns 123 quilòmetres de distància, però era la primera vegada que completava una carrera del circuit mundialista en el quart intent i ho va fer a més a només 1min 36s de la primera classificada i creuant la meta en el tercer grup. La quarta, de fet, va fer mig minut menys que l'andorrana; una dada que demostra la igualtat que va haver-hi.

Aquest resultat deixa patent la bona forma física en la qual es troba Tudel a quinze dies del Giro d'Itàlia, al qual va confirmar ahir que definitivament partirà com a número 1 de l'equip Bizkaia-Durango pel fet que la primera espasa, Anna Sanchis, està lesionada i encara que es recuperi per a la gran cita no estarà en una forma física adequada. I la preparació està anant pel bon camí.

UNA ALTRA COPA DEL MÓN Abans del Giro, però, Tudel tindrà un parell de pedres de toc de gran importància. Avui mateix disputa la Durango-Durango, una cursa en la qual l'any passat es va trencar el coxis i sobretot l'Emakumeen Bira, que es disputarà del dijous al diumenge al País Basc i que, com la cita de Valladolid, també serà puntuable per a la Copa del Món.