El «modest equip andorrà» dona la campanada i venç el KF Teuta

Un gran Genís Soldevila marca els dos gols per als escaldencs, que deixen l’eliminatòria molt a favor

Per David Sansaloni

Soldevila celebra el primer gol de l’Inter davant el Teuta a Albània.
Soldevila celebra el primer gol de l’Inter davant el Teuta a Albània. | @interescaldes

El KF Teuta va tractar de «modest equip andorrà» a l’Inter d’Escaldes, i ahir es van intercanviar els papers. Els andorrans van donar un cop a la taula i van aconseguir vèncer per 0-2 als albanesos. El partit no va començar de la millor manera per a l’Inter, i és que en l’escalfament Ilde Lima va patir una lesió que li va impedir formar part de l’11 titular, perdent-se també la resta del partit. S’haurà de veure com marxa en la seva recuperació per saber si Alberto Lopo podrà comptar amb uns dels capitans per al duel de tornada.

Els primers minuts van ser de domini albanès. El KF Teuta es va sentir més còmode sobre la gespa que no pas l’Inter, i això es va reflectir en les ocasions de gol, on en 15 minuts els locals van posar l’esglai en els aficionats escaldencs fins en tres arribades. Josep Gomes va errar amb una passada a causa d’una relliscada, entregant la pilota a Sulejmanov, que va intentar la penjada, però miraculosament no va trobar porteria. Just dos minuts després, a la sortida d’un córner la pilota es va passejar per sobre la línia de gol de la porteria de l’Inter, que va acabar per rebutjar De Nova.

Fins al minut 20 no va arribar la primera ocasió dels visitants, en un contraatac molt ben portat a terme. A partir d’aquí, els de Lopo van començar a estirar les línies i intentar les passades cap a la davantera, però la pressió del KF Teuta va fer impossible sortir amb comoditat des del darrere. Així com a Gomes se’l va veure insegur en alguns moments, el porter també va salvar l’equip al minut 26, realitzant una estirada que va impedir que l’1-0 pugés al marcador.

Contra tot pronòstic, i després de les successives aproximacions dels albanesos, Betriu va rebre la pilota en el carril dret, i va intentar la passada cap a Soldevila, que va sortir rebutjada per la defensa rival, però la pilota li va venir perfecta al davanter de l’Inter, que amb cama dreta va ajustar el tir al pal esquerre del porter, materialitzant el 0-1. Amb aquest resultat es va arribar al descans, on tot i l’avantatge els d’Andorra necessitaven pujar una mica la intensitat en el joc.

En la segona meitat, canvi de cara radical per als del Principat. Un plantejament més sòlid, mantenint la possessió de la pilota i construint més jugades de perill. Durant els darrers 45 minuts van ser els d’Albània els que es van haver de tancar en defensa, i és que Soldevila es va encarregar de fer el que va voler amb els centrals. Tant va ser així que en el minut 55, el de Lleida va aconseguir el doblet. Gràcies a una sacada de banda, que semblava no tenir perill ningun, Gerard Artigas va aparèixer per destorbar el rival i provocar la prolongació de la mateixa passada, que va arribar fins a l’àrea petita, on estava esperant la pilota amb molta intel·ligència Genís Soldevila.