PUBLICITAT

Andorra i Bèlgica acorden iniciar la negociació del CDI

  • Bartumeu exposa l'avenç en les converses per a la imposició directa
  • Aprofitant la futura presidència de torn de la UE, explica el model d'acostament
EL PERIÒDIC
BRUSSEL.LES

Periodic
El viceprimer ministre de Bèlgica, Didier Reynders, amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ahir al matí. Foto: SFG

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir al matí a Brussel.les amb el viceprimer ministre i ministre de Finances i de Reformes institucionals de Bèlgica, Didier Reynders, una trobada en què tots dos mandataris van acordar, segons va informar l'Executiu, "l'inici d'unes converses bilaterals belgoandorranes, en àmbit tècnic, per preparar la futura negociació d'un conveni per a impedir la doble imposició".

Durant la reunió, Bartumeu va plantejar a Reynders la voluntat d'aprofundir en les relacions bilaterals en l'àmbit econòmic, exposant- li com "el Consell General està avançant en la discussió dels tres projectes de llei d'imposició directa sobre els beneficis de les societats, l'activitat econòmica dels professionals i empresaris individuals i l'activitat econòmica dels no-residents". En la perspectiva d'una propera aprovació parlamentària d'aquests textos, de fet, Andorra i Bèlgica van plantejar-se l'inici de les converses per al futur CDI.

APROFITAR LA PRESIDÈNCIA BELGA A
la trobada mantinguda a la seu del Ministeri de Finances, a la capital belga, Bartumeu va exposar a Reynders el posicionament d'Andorra per acostar-se a Europa "tenint en compte que Bèlgica assumirà, a partir de l'1 de juliol, la presidència de torn de la Unió Europea", tal com va recordar el Govern. La reunió va tenir lloc dues setmanes després de la trobada, amb el mateix objectiu, que Bartumeu va mantenir a Madrid amb secretari d'Estat per a la Unió Europea del Govern espanyol --país que durant el primer semestre del 2010 i fins al 30 de juny ostenta la presidència de la UE--, Diego López Garrido.

A més, el cap de Govern també va traslladar al ministre belga "la voluntat que el Principat aconsegueixi un encaix específic a Europa a través d'un acord d'associació, emparant-se en l'article 8 del Tractat de Lisboa". En aquest sentit, l'esmentat article assenyala que "la UE tindrà en compte la situació particular dels petits països que mantenen amb la Unió relacions específiques de proximitat", com és el cas d'Andorra amb Espanya i França.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT