PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou Abarset vol convertir-se en el millor après-ski d’Europa

El local s’inaugurarà el 3 de desembre juntament amb l’obertura de les pistes

Per Laia Bautista

A dalt, el directiu de Grandvalira amb l’arquitecte del projecte, ahir. A baix, una simulació del resultat final de la zona del restaurant i de la terrassa.
A dalt, el directiu de Grandvalira amb l’arquitecte del projecte, ahir. A baix, una simulació del resultat final de la zona del restaurant i de la terrassa. | L.B.S.

El nou Abarset vol convertir-se en el millor après-ski d’Europa. Així ho van assegurar l’arquitecte i director facultatiu de l’obra, Gonzalo Dávila, i el director d’Hospitality & Business Corporatiu de Grandvalira, Alex Orúe, en la roda de premsa que va tenir lloc ahir al Tarter. A més, van puntualitzar que el local s’inaugurarà el 3 de desembre, coincidint amb l’obertura de les estacions d’esquí del domini de Grandvalira.

«Dins dels objectius que tenim hi ha la desestacionalització i ara, amb un producte d’aquesta qualitat i pensant en la diversificació d’oci i oferta alimentària, creiem que podem apostar per un projecte que sigui per tot l’any», va assegurar Orúe. El nou local conservarà el nom de l’antic Abarset, ja que «és un producte únic del país, que volem que es consolidi i esdevingui una referència única en el món dels après-ski». Per aquest motiu, va afegir que s’han invertit gairebé uns cinc milions d’euros al projecte.

Quant als llocs de treball que generarà el nou Abarset, Orúe va detallar que, «d’una banda, es mantindrà el mateix equip de l’antic local i, d’altra banda, es crearà una plantilla estable per a la temporada d’hivern d’unes 40 persones, de les quals 20 passaran a ser una plantilla fixa». 

Pel que fa a l’oferta musical, el directiu de Grandvalira va incidir en el fet que tot i que s’apostarà per artistes de qualitat, també hi haurà artistes de renom i del Principat. L’objectiu, però, va detallar Orúe, «és intentar diversificar la tipologia musical». L’antic Abarset se centrava en la música electrònica els dissabtes, concepte que va manifestar que es mantindrà, però per al nou local «la idea és aportar entre setmana diversos estils de música per arribar a diferents públics». L’espai també oferirà la possibilitat de realitzar actes culturals i altres tipus de jornades que, segons va esmentar el directiu, «s’aniran desenvolupant després de l’obertura en el transcurs dels pròxims anys».

El nou Abarset, situat al costat del telecabina del Tarter, estarà integrat en la muntanya, va explicar l’arquitecte. A més, comptarà amb diferents elements sostenibles com l’acumulació d’aigua fluvial, llums led i vidres de triple càmera per respectar el reglament energètic impulsat pel Govern. En la mateixa línia, Dávila va esmentar que han optat per elements orgànics per a la decoració del local com la fusta, el foc i la pedra per aconseguir un espai càlid i acollidor.

En l’àmbit arquitectònic, el local es dividirà en tres plantes: una de servei i dues destinades al negoci. El primer i segon pis serà l’espai pels treballadors del negoci a més de l’entrada per als vianants que comunicarà amb el mateix pàrquing del telecabina. En canvi, el tercer pis, estarà destinat a l’accés per als esquiadors. L’espai estarà distribuït en una zona VIP de 150 metres quadrats per a un aforament aproximat de 80 persones, un restaurant de 250 metres quadrats i una terrassa diàfana de 700 metres quadrats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT