PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern alerta de trucades fraudulentes sobre la vacunació

L’Executiu informa que actuament no s’està fent cap campanya telefònica a la ciutadania

Per El Periòdic

Una imatge de l’espai de vacunació de l’hospital.
Una imatge de l’espai de vacunació de l’hospital. | SAAS

El Govern va alertar ahir sobre presumptes trucades fraudulentes relacionades amb la campanya de vacunació de la Covid-19, segons van informar ahir en un comunicat. L’Executi ha rebut l’avís sobre trucades que es realitzen presumptament des del Ministeri de Salut. En aquest sentit, van posar de manifest que actualment no s’està fent cap campanya telefònica a la ciutadania relacionada amb la Covid-19.

Així, els suplantadors es farien passar pel ministeri i demanarien diverses dades a les persones a qui truquen, explicant-los que és, o bé per citar-los per rebre la tercera dosi de la vacuna, o bé per oferir-los una prova serològica gratuïta. Tot seguit enviarien un missatge de text amb un codi que, en accedir-hi, recolliria informació del telèfon de la víctima.

El Govern també va recordar a la ciutadania que no s’han de donar mai dades personals per telèfon (nom, número de contacte, número de la CASS, número de compte, etc.) ni seguir enllaços dels quals no se’n sap la procedència. La Policia ha obert una investigació per esclarir els fets.

Actualització sanitària/ El Ministeri de Salut va detectar una dotzena de nous casos de coronavirus al llarg de les darreres hores. Així es va desprendre ahir de les dades facilitades pel Govern, en les quals s’indica que la xifra de positius al país des de l’inici de la pandèmia se situa en els 15.338, dels quals a hores d’ara hi ha un total de 69 persones amb el virus actiu.

En referència al nombre de ciutadans que han superat la malaltia des de l’esclat de la crisi sanitària a Andorra, el març del 2020, des de l’Executiu apunten que s’han atorgat un total de 15.139 altes, nou més respecte a la darrera actualització. El nombre de defuncions es manté estable en les 130 i a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell no hi ha cap persona ingressada ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Quant a l’evolució dels brots detectats a l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià de Lòria i de la Massana, la xifra de positius actius es troba en 18 (17 alumnes i un docent) i vuit (sis estudiants i dos professors), respectivament. Salut va informar que els nous casos després de la darrera actualització, és a dir, els dos alumnes a Sant Julià de Lòria i un docent a la Massana, es van diagnosticar a través dels cribratges de seguiment que es van dur a terme a les aules afectades pel coronavirus. En relació amb l’afectació de la pandèmia a la població escolar, des del Ministeri de Salut van notificar que avui dia hi ha 13 aules sota vigilància activa, una total i 12 de manera parcial, i dues en vigilància passiva.

Per cloure, des de l’Executiu van posar de manifest que des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han administrat un total de 106.135 vacunes, de les quals 54.333 corresponen a primeres dosis, 51.519 a segones i 283 a terceres. 

Algunes persones es queden a la porta de les discoteques per no dur les pautes sanitàries/ Algunes persones es queden a la porta de les discoteques per no seguir les pautes sanitàries. Al local de l’Eivissa Experience, per exemple, no van deixar entrar a unes 60 persones segons va informar una de les respresentants de la discoteca, Krystel Barilaro. «Moltes de les persones que no van poder accedir al recinte van ser els que havien de dur la TMA», va puntualitzar, destacant que molts d’ells o bé s’oblidaven de sol·licitar el QR a l’stop lab o bé, per horaris laborals, no van tenir  temps a poder realitzar-se la prova. Tot i això, la propietària del local preveu que l’afluència d’aquest cap de setmana es mantingui en la mateixa línia que les setmanes anteriors. En un altre sentit, va esmentar que el cap de setmana de l’obertura va ser molt millor que durant el pont del Pilar. En el seu cas, considera que aquesta disminució de clients va ser a causa de la desinformació de les persones que han de dur la TMA i a les mesures d’estacionament que va trobar-se al seu local.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT