PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ordino Clàssic arrenca la quarta edició amb cinc concerts

La programació de l’esdeveniment arrencarà el 24 d’octubre i s’allargarà fins l’u de gener

Per El Periòdic

La proposta de l’Ordino Clàssic sobre el cinema, l’any passat.
La proposta de l’Ordino Clàssic sobre el cinema, l’any passat. | ARXIU ANA

L’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, a través d’un concepte actual i modern i amb una forta aposta pels músics del país, arriba a la quarta edició. Les actuacions tindran lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, l’Ordino Clàssic presenta un programa amb cinc concerts. La primera cita d’aquesta quarta edició anirà a càrrec del Quartet Goldberg, nascut en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. Sota el títol de Clàssics dels anys 1950 als 2000, proposarà un programa centrat en cançons conegudes pel gran públic.

Per al mes de novembre s’han programat dues noves cites. La primera, a càrrec del Quartet Klaima, format per Albert Gumí, clarinet; Aleix Puig, violí; Gregori Ferrer, acordió, i Marçal Ayats, violoncel. Sota el títol de L’ànima del klezmer, farà un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en general.

La segona cita del novembre, compta amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), sota la direcció del concertino Francesc Planella. La proposta porta per títol Menú de cine, i actua com una segona part del concert De pel·lícula! de la passada edició, i proposa una sèrie de bandes sonores de grans pel·lícules clàssiques que en aquesta ocasió se serveixen com a proposta d’un menú gastro-cinèfag.

Ja al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que sota el títol Un concert de conte, és una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la música clàssica de forma amena i divertida.

Finalment, la Simfonia de Cap d’Any serà l’encarregada de tancar la quarta edició de l’Ordino Clàssic amb un espectacle alegre i divers per donar la benvinguda l’any 2022, que anirà a càrrec de l’ONCA, dirigida per Francesc Prat.

Les entrades ja estan disponibles i es poden adquirir al web de l’Ordino Clàssic i a l’oficina de turisme d’Ordino, a un preu de 10 euros. Per tal d’accedir a l’església s’exigirà el passaport Covid o un certificat negatiu de PCR (màxim 48 hores prèvies) o d’un test d’antígens fet un  màxim de 12 hores abans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT