PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca la Xarxa d’Escoles de Batxillerat Internacional

L’objectiu és ser un fòrum per compartir bones pràctiques pedagògiques

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una classes d’alumnes de batxillerat.
Imatge d’arxiu d’una classes d’alumnes de batxillerat. | Maricel Blanch

Un total de 37 escoles públiques, concertades i privades han posat en marxa la Xarxa d’Escoles de Batxillerat Internacional de Catalunya i Andorra. Aquesta esdevé un fòrum per col·laborar, organitzar activitats de desenvolupament professional i compartir bones pràctiques pedagògiques. Els programes del Batxillerat Internacional continua la seva aposta per una educació oberta, independent, basada en la indagació, i per això la col·laboració entre professors de diferents països i cultures d’arreu del món.

La xarxa es va començar a gestar l’any 2019 oferint connexions entre professors de diferents matèries, coordinadors de diferents programes, i directors de col·legis de tot el territori. L’arribada de la pandèmia, però, va frenar l’inici de la seva activitat. Amb el retorn a la normalitat, aquest curs 2021-2022 la Xarxa d’Escoles IB de Catalunya i Andorra ha reprès l’activitat i comença per crear noves sinergies educatives. Per a aquest curs s’han programat quatre trobades dels membres de la Xarxa: el 20 d’octubre se celebrarà a St. Peter’s School de Barcelona una trobada dels professors del programa del diploma  per compartir iniciatives rellevants i innovadores. El dos de novembre hi haurà la reunió dels professors de PYP al col·legi Xaloc de l’Hospitalet de Llobregat, per tractar sobre el valor de la reflexió i l’avaluació a Primària. També al novembre, els professors de MYP treballaran sobre els enfocaments d’aprenentatge. Aquesta trobada es farà a l’escola Princess Margaret de Barcelona. El dia u de juliol se celebrarà la reunió de coordinadors i directors d’escoles IB de Catalunya i Andorra a les instal·lacions de St. Peter’s School, amb l’assistència del responsable de les Escoles del Món IB, Antonio Muñoz, i la sènior regional Manager IB, Maripé Menéndez. 


La gran tradició de l’associacionisme pedagògic local s’internacionalitza amb la posada en marxa d’una xarxa de centres escolars multiculturals, plurilingües i de qualitat, impulsada per l’organització del Batxillerat Internacional. A Catalunya i Andorra hi ha 37 escoles IB que ofereixen els programes internacionals, en castellà o en anglès. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT