PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escenari: Europa

El MoraBanc enceta l’EuroCup davant el Lokomotiv Kuban, un dels ferms candidats a endur-se el títol

Per David Sansaloni

Hannah i Llovet defensen una jugada en l’últim partit entre MoraBanc i Lokomotiv al Poliesportiu.
Hannah i Llovet defensen una jugada en l’últim partit entre MoraBanc i Lokomotiv al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE

El MoraBanc comença l’època preferida pels jugadors, i la més detestada pels entrenadors. Arriba l’EuroCup per a l’equip tricolor, i junt amb la competició europea un calendari molt més intensificat, amb partits cada dos o tres dies. Per a encetar el campionat els homes d’Ibon Navarro es veuran les cares avui, a partir de les 18.30 hores al Basket Hall, davant el Lokomotiv Kuban de Krasnodar, un dels equips candidats a endur-se el títol.


Desplaçament complicat (més encara si es té en compte que Clevin Hannah, Sergi Garcia i Nacho Llovet s’han hagut de quedar a casa per lesió) que els ha donat l’organització als homes d’Ibon Navarro, que encara mantenen bons rècords d’aquesta competició, on en la temporada 2018-2019 van aconseguir arribar fins a les semifinals, i les dues darreres campanyes han registrat dos top16. No obstant això, del que no es té bons records és del rival, i és que ambdós conjunts s’enfrontaran per tercera vegada en menys d’un any.


El Lokomotiv Kuban va vèncer els tricolor en les últimes dues ocasions, per 76-61 a Rússia en el primer enfrontament, i 100-106 al Poliesportiu. Aquesta serà la novena temporada en l’EuroCup per als russos, que compten amb un nou nucli de jugadors liderat per Errick McCollum, Johnathan Motley i Stanton Kidd. Sobre aquesta tendència d’adquirir una bona quantitat d’integrants estatunidencs, David Eudal va declarar que «els equips russos semblen estar tots tallats pel mateix patró, amb molt jugadors americans, molt bons individualment i físicament molt potents», mentre afegia que «són equips que juguen molt fort, tant a casa com fora, interposen una intensitat molt elevada i sabem el que ens trobarem, el que pot ser un avantatge per a nosaltres a causa de l’experiència dels últims anys».
Per a l’aler tricolor David Jelínek comença una etapa «molt esperada pels jugadors, ja que significa disputar molt partits. És clar que ens ha tocat iniciar amb un viatge llarg, però és el que està establert i ens toca preparar-nos per a aquesta intensitat, amb menys temps per preparar les trobades i on serà clau la concentració que puguem tenir». La clau per obtenir la victòria a Krasnodar passa per «seguir el ritme que hem mostrat en els darrers duels, on estem jugant bastant durs en defensa i també intentar fer els mínims errors possibles. Serà molt important estar concentrats en el rebot ofensiu i evitar que puguin anotar fàcilment, i a partir d’aquí fer-ho el millor que sabem en atac», va explicar el txec.


Com a punts favorables el MoraBanc compta amb jugadors nouvinguts amb molta experiència en l’EuroCup com són Miller-McIntyre, Noua, Crawford i Mekel, i pel que fa al parquet l’equip del Principat haurà de ser dominador a la pintura, i a la línia exterior, amb homes com Noua i Morgan. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT