PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ernest Descals guanya el premi Arts Andorra en l’àrea de pintura

L’artista Nerea Aixàs rep l’accèssit en la categoria d’escultura

Per El Periòdic

Els guanyadors dels premis Arts Andorra.
Els guanyadors dels premis Arts Andorra. | ANA/ A.S.

El Cercle de les Arts i de les Lletres va celebrar ahir la cerimònia d’entrega dels premis de la XXVI edició del Cartell Arts Andorra. En aquesta entrega, després de l’aturada de l’any passat per la Covid-19, els artistes Ernest Descals i Nerea Aixàs van rebre el Premi Crèdit Andorrà de Pintura i l’accèssit del Premi Crèdit Andorrà d’Escultura, respectivament.


El premi de pintura, dotat amb 2.500 euros per part Crèdit Andorrà,va ser per Descals amb l’obra Noia amb telèfon i ordinador. Concretament, es tracta d’una obra inspirada en l’interior d’una cafeteria que representa la vida quotidiana i contemporània, en línia amb altres treballs del mateix autor. L’artista defensa el fet de pintar «coses que has viscut o que vius, escenes de personatges pròxims, que ens envolten», ja que ressalta que la pintura «és un recordatori a amors passats». L’obra es troba pintada amb oli sobre tela, i en ella, Descals va buscar destacar sobretot l’expressió del personatge central de la peça, que es troba envoltat de diversos elements que tenen com a principal objectiu donar-li una atmosfera precisa. En aquest premi, també es van concedir dues mencions honorífiques, una a Josep Plajà per l’obra Avui ens quedem a casa, i una altra a Samantha Bosque per Behind the windows VI.
En el cas de l’escultura, el premi dotat amb 2.500 euros va quedar desert, tot i que es va entregar un accèssit de 1.000 euros a Aixàs per l’escultura Deconstrucció, una de les seves primeres peces amb ferro colat. De fet, tot i la llarga trajectòria de l’artista treballant amb metall, va decidir presentar al certamen una peça inèdita d’una sèrie d’obres que tenen la forma geomètrica del cub com a element central amb la tècnica de la fosa com a novetat. Aixàs va explicar que l’obra juga amb els espais i va afegir que quan treballa la peça sempre se la imagina en un format molt gran.
En l’acte d’entrega dels guardons, també es van donar els premis de disseny gràfic dotats pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, els quals van ser classificats en sis categories. Totes les modalitats estaven  dotades amb 350 euros, a excepció de la del llibre que ho va ser amb 500 per a Núria Publicitat. Quant a la resta, en la modalitat de cartells ha guanyat Toni Colom; en la de fullets, pàgina web i publicitat, el millor ha estat Josep Maria Baró; i finalment, Núria Publicitat també ha estat guardonada en la modalitat de revistes.


Per altra banda, en els premis de fotografia Joan Burgés, Alèxia Navarro amb la col·lecció Arquitectura minimalista, Javier Yárnoz amb Recuerdos de un pasado i José Lara amb Paisajes Interiores, van ser els guanyadors amb uns premis de 300, 200 i 100 euros respectivament. Finalment, els guardons de dibuix que va dotar illa Carlemany mitjançant una targeta regal de 1.000 euros pel primer i de 500 euros pel segon, van ser per Josep Plajà amb la peça de Sortirem a pescar i Oxitocina de Natàlia Crespo va quedar segona en la categoria. Els premis es van entregar al Centre cultural i de congressos lauredià. A més, en el mateix acte en què es va inaugurar l’exposició de les obres seleccionades, que es podran veure fins al 31 d’octubre a la mateixa sala. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT