PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els fallaires participaran a un simposi internacional

L’objectiu és la divulgació del Patrimoni Cultural Immaterial de les Falles

Per El Periòdic

Els fallaires durant una marxa en una edició anterior.
Els fallaires durant una marxa en una edició anterior. | fallaires de les valls d’andorra

El Simposi Internacional de Falles se celebra demà i fins divendres a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) amb l’objectiu de posar en valor la investigació, la divulgació i la transmissió del Patrimoni Cultural Immaterial de les Falles, Haros i Brandons més enllà de les fronteres territorials.


El certamen es divideix en quatre àmbits (història i actualitat de la festa; organització i gestió; educació i divulgació; i sostenibilitat i futur de la festa) al voltant dels quals experts i actors del territori reflexionaran sis anys després que les falles del Pirineu fossin incloses dins la Llista representativa del Patrimoni cultural immaterial de la humanitat.
El Simposi començarà demà, a Sant Julià de Cerdanyola a les 16.30 hores amb un acte inaugural i una taula representativa de socis del projecte anomenat Prometheus en la qual el Govern estarà representat per la Directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte. Posteriorment es durà a terme la ponència marc de la Simposi Internacionals baix el nom Les festes del foc del solstici d’estiu al Pirineu cinc anys després: avaluació i perspectives que farà la doctora en antropologia social Sylvie Grenet-Coye. Albert Roig serà present en la taula rodona del dijous 28 d’octubre a les 13.00 hores a Bagà sobre la Reforma, recuperació i implantació de les festes de les falles en la qual explicarà el model que s’ha seguit des d’Andorra en el retrobament dels col·lectius. El mateix dijous 28 a les 16.00 hores es farà una altra taula sobre La gestió de la festa, Santi Sánchez i Marc Castro. Finalment, el divendres 29 serà el torn de la participació en l’àmbit d’educació i transmissió de la festa, en el qual els fallaires andorrans Fidel Solsona i Teo Armengol compartiran amb la resta de participants en la taula rodona com es divulguen el patrimoni de les falles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT