PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vicky I de Goiânia

L’andorrana guanya a Brasil, amb 16 anys, el primer trofeu professional de la seva carrera esportiva

Per David Sansaloni

Vicky Jiménez celebra la victòria a l’W25 d’Aparecida de Goiânia (Brasil).
Vicky Jiménez celebra la victòria a l’W25 d’Aparecida de Goiânia (Brasil). | Sportv3

Vicky Jiménez es va fer, als seus 16 anys i tres mesos, amb el primer trofeu professional de la seva carrera esportiva. L’W25 d’Aparecida de Goiânia (Brasil) passarà a la història com el lloc on l’andorrana va començar a emplenar el seu palmarès en la categoria d’elit en vèncer la seva rival, l’hongaresa Panna Udvardy, per dos sets a zero (3-6, 5-7). Cal destacar que Udvardy és una tennista que, actualment, supera per molt a la jove tennista del Principat pel que fa al rànquing WTA, sent la 116 del món, el que encara fa d’aquesta victòria una fita més especial.


Jiménez ha finalitzat el torneig de Goiânia sense cedir cap set i, pel que fa a la trobada, va demostrar una vegada més el potencial del qual disposa i el llarg camí que li queda per seguir consolidant la seva trajectòria.


El partit va començar amb les dues tennistes molt capficades, assegurant cada cop sense arriscar. No obstant això, la tricolor es va mostrar molt segura i físicament superior a Udvardy, el que li va donar com a resultat el 3-6 del primer set. A partir d’aquí va ser quan va començar el vertader duel, i és que l’hongaresa, de 23 anys, no volia cedir tan fàcilment, i més quan es va veure a baix en el marcador 0-4, rebent l’allau de cops de Jiménez. Tal va ser la reacció d’Udvardy que va aconseguir remuntar el resultat fins a capgirar-lo (5-4), i tot semblava indicar que la trobada s’allargaria una mica més del compte.


De nou, l’andorrana va treure el caràcter amb el qual té acostumats als aficionats d’aquest esport, i va instaurar el 5-5, que va ser la diferència entre guanyar la final o fer-la una mica més llarga. El penúltim joc va ser un duel d’anada i tornada, i punt que feia la del Principat, punt que tornava l’hongaresa, i així fons que Jiménez va posar el 5-6. A tan sols un joc estava de proclamar-se vencedora, i va haver de lluitar fins al final. Fins a quatre pilotes de partit va tenir la tricolor per a, finalment, alçar-se com a guanyadora de l’W25 d’Aparecida de Goiânia.


«Estic molt contenta d’haver aconseguit el meu primer títol professional. Era un objectiu que tenia des de principis d’any i he trigat una mica, però finalment ha arribat i ara toca gaudir del moment», va declarar Jiménez mentre afegia que «el primer sempre és especial i dimarts començarem de nou a Uruguai». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT